Zentiva lanseaza oferta publică obligatorie de preluare a acțiunilor sale și se pregătește de radiere de la BVB

DISTRIBUIE

Zentiva lanseaza oferta publică obligatorie de preluare a acțiunilor sale și se pregătește de radiere de la BVB

Zentiva va lansa o ofertă publică obligatorie de preluare a acțiunilor deținute în continuare de către alți acționari decât Zentiva Group. Oferta începe mâine, 18 decembrie 2018, și se va încheia pe 11 ianuarie 2019. Prețul de ofertă al acțiunilor este de 3.74 RON, mai presus de ultimul pret de la bursa de Valori de RON 3.54.

Zentiva Group detine 93.23% din companie, în timp ce 6.69% din acțiuni este deținut de investitorii de retail și 0,08 la sută de către companii private. Zentiva are de a lansa oferta în conformitate cu legea, după ce principalul acționar, compania ceha Zentiva Group, a fost preluat de Al Sirona Bidco, un fond de investiții.

principalul acționar are nevoie de mai puțin de 2 la sută din acțiunile companiei, în scopul de a radieze de la bursa de valori, o miscare care pare logic de la un fond de investiții care, de obicei, preferă să conducă compania, fără a fi nevoie pentru a răspunde la acționari.

Dacă Zentiva frunze de bursa de Valori București (BVB) ar fi cea mai mare radiere din istoria BVB, compania este evaluată la peste 1,5 miliarde LEI. Cea mai mare radiere de până acum a fost Albalact, în valoare de 339 de milioane de LEI, care a avut loc anul trecut, după ce compania a fost cumparata de compania franceza Lactalis.

Al Sirona cumpărat Zentiva Group de la Sanofi Aventis Europe. Al Sirona Bidco este deținută de Al Sirona de Achiziție din Luxemburg, care este controlat de GPE VIII Parteneriat, un conglomerat de fondurile gestionate de catre Advent International Corporation, un investitor privat, înregistrată în statele UNITE ale americii.

Zentiva S. A. a înregistrat o cifră de afaceri totală de RON 312.8 milioane de euro în primele 9 luni din 2018, de la RON 324.1 milioane de euro în aceeași perioadă a anului 2017, și un profit net de RON 246.2 milioane de euro, până la 66,8 milioane de LEI. În acest an’s, rezultatul net a fost majorat de vânzare de Consum companie de asistenta medicala de catre Zentiva SA, Sanofi.

Între februarie și aprilie a acestui an, actionarul majoritar al Zentiva, Zentiva Group, parte a Sanofi, la timp, a inițiat o altă ofertă publică obligatorie de oferta pentru 18 la sută din acțiuni care nu propriu la pretul de 3.5 RON, dar l-a cumpărat doar un pic peste 10%.

Sicomed București este unul dintre cei mai mari producători de medicamente generice din România, cu o istorie care începe în 1962. A fost privatizată în 1998 și și-a cumpărat de către Zentiva Group în anul 2005. Sanofi Aventis Zentiva a achizitionat in 2009.

post Zentiva lanseaza oferta publică obligatorie de preluare a acțiunilor sale și se pregătește de radiere de la BVB a apărut pentru prima dată pe Business Review.

Zentiva lanseaza oferta publică obligatorie de preluare a acțiunilor sale și se pregătește de radiere de la BVB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *