Banca mondială: Mixt perspectivele economice pentru europa de Sud-Est Europene în 2019

DISTRIBUIE

Banca mondială: Mixt perspectivele economice pentru europa de Sud-Est Europene în 2019

Banca Mondială cele mai recente Perspective Economice Globale raportului „perspective economice globale s-au întunecat, condițiile de finanțare s-au înăsprit, producția industrială a moderat și comerțului tensiunile rămân ridicate.”

De asemenea, raportul arată că recuperarea în piață emergente și economiile în curs de dezvoltare a stagnat, iar unele țări au înregistrat importante dificultăți financiare.

Pentru țările din Sud-Estul Europei, perspectivele sunt mixte – o creștere mai rapidă este prezis pentru cinci țări, două țări sunt de așteptat să se mențină nivelurile actuale, în timp ce alte trei țări au un impact negativ perspectivele de creștere.

„Creșterea economică în Europa, cu excepția Turciei, este proiectat pentru a încetini treptat spre potențialul, condus de o încetinire a creșterii în economiile Central-Europene. Cererea internă în această sub-regiune va fi constrâns de strans piețele forței de muncă, în timp ce o încetinire continuă în Zona Euro va limita creșterea exporturilor. Polonia este de așteptat să încetinească de la 5,0 la sută în 2018 cu 4.0 la sută, în 2019, ca Zona Euro încetinește creșterea”, se spune în raport.

mai Exact, Banca Mondială estimează o 3,6 la sută creștere pentru Albania în 2019 (+0,1 la sută față de estimările anterioare), în timp ce creșterea economică a Croației va ajunge la 2.8 (+0,1 la sută), iar Muntenegru este de creștere, de asemenea, va ajunge la 2,8 la sută (+0,3 la sută față de estimările precedente a băncii mondiale). Republica Macedonia va crește cu 2,9 la sută (+0,2%) și Moldova cu 3,8 la sută (+1%).

În același timp, banca mondială a reconfirmat previziunile anterioare pentru Bosnia și Herțegovina (3.4 la sută) și Serbia (3,5 la sută).

raportul revizuit în scădere estimările pentru rate de creștere economică din Bulgaria (3,1%), Kosovo (4,5 la sută) și România (3,5%).

The post Banca Mondială: Mixt perspectivele economice pentru europa de Sud-Est Europene în 2019 apărut pentru prima dată pe Business Review.

Banca mondială: Mixt perspectivele economice pentru europa de Sud-Est Europene în 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *