Vodafone Romania CEO-ul „încrezător” că CE va aproba achiziția UPC de vara viitoare

DISTRIBUIE

Vodafone Romania CEO Murielle Lorilloux spune că se așteaptă ca procesul să dobândească UPC România să fie aprobat de Comisia Europeană până la mijlocul verii viitoare, și că din totalul de fuziune a celor două companii ar putea dura câțiva ani, potrivit Economica.net.

„UPC și Vodafone operațiuni nu se suprapun și nu cred că vom avea probleme în ceea ce privește concurența. Sunt foarte încrezător că Comisia Europeană va aproba fuziunea, care va fi o poveste de succes pe piață,” Lorilloux spus.

Vodafone a anunțat în primăvară că ar fi nevoie de peste cablu gigant Liberty Global operations în Germania, România, Ungaria și cehia, într-o tranzacție în valoare de 19 miliarde de EURO. În România, Liberty Global, proprietarul UPC, prin UPC Holding din Olanda.

Lorilloux a spus că cea mai mare provocare în fuziune va fi integrarea celor două sisteme.

„Integrarea sistemelor informatice va fi partea cea mai complicată, deoarece ambele companii au propriile lor sisteme, ca un grup precum și la nivel local, pentru fiecare țară. În scopul de a avea un total de conversie fixe și servicii de telefonie mobilă, cea mai mare provocare va fi legată de viteza procesului. Judecând după experiența din alte procese de integrare prin care am trecut în Spania sau Germania, va dura cel puțin șase luni și de până la 2-3 ani, în funcție de compania de dimensiunile și complexitatea operațiunilor”, a explicat ea.

Ea a adăugat că o echipă este deja de lucru pentru a pregăti fusion pe resurse umane, financiare și părți și că UPC România de angajați va fi important pentru Vodafone, care are nevoie de expertiza lor.

Vodafone este unul dintre cel mai mare operator de telecomunicații mobile din România, în timp ce UPC este unul dintre cei mai importanți jucători de pe fix de comunicații segment de cablu TV și internet. Preluarea UPC va permite Vodafone România pentru a lansa convergente fix-mobil servicii. Tranzacția nu va include UPC televiziune prin satelit funcționare, Focus Sat.

The post Vodafone Romania CEO-ul „încrezător” că CE va aproba achiziția UPC de vara viitoare appeared first on Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *