Valoarea totală a primelor brute subscrise de primele 9 luni din 2018 până la 2 la sută la LEI 7.47 miliarde de euro

DISTRIBUIE

Valoarea totală a primelor brute subscrise de primele 9 luni din 2018 până la 2 la sută la LEI 7.47 miliarde de euro

valoarea totală a primelor brute subscrise in primele 9 luni din 2018 de către 29 de active companii de asigurări RON 7.47 miliarde de euro, o creștere de 2% față de aceeași perioadă a anului 2017, potrivit vice-președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Rosu, citată de Agerpres.

“Din datele disponibile pe baza rapoartelor primite de la 30 septembrie 2018, valoarea totală a primelor brute înregistrate de 29 de active companii de asigurări RON 7.47 miliarde de euro, o creștere de 2 la sută față de aceeași perioadă a anului 2017. Piața a continuat să fie dominată de asigurări generale – o pondere de 79% – cu un volum de prime brute subscrise de RON 5.88 miliarde de euro, în creștere cu 2% comparativ cu perioada similară a anului 2017, în timp ce asigurările de viață au reprezentat 21% din totalul primelor brute subscrise, cu o brute subscrise premium de 1,59 miliarde de LEI, înregistrând un 4 la sută creștere față de aceeași perioadă a anului precedent,”, a declarat Cristian Rosu.

de Răspundere civilă auto (RCA), primele brute subscrise de 2,69 miliarde de LEI, a continuat să-și reprezintă 46% din primele brute subscrise pentru asigurări generale.

ASF oficial a spus că, în caz de asigurare RCA a existat o scădere în volum de prime brute subscrise de 6% comparativ cu primele 9 luni ale anului precedent, dar numărul de asigurare incheiate contracte a crescut (6,093,155 versus 5,643,732).

Cristian Rosu susține că din datele statistice disponibile la acest moment se poate aprecia că piața asigurărilor nu s-a schimbat în mod semnificativ și el spune că tendința va continua în 2019.

“cu toate Acestea, vom vedea 2019 ca o provocare pentru industrie, pornind de la obiectivele pe care ni le-am stabilit noi înșine. Una dintre acestea este de a consolida punerea în aplicare a noii directive care au produs modificări de substanță în 2018, și anume RGPD și IDD, concentrându-se pe două extrem de importante direcții: pe de o parte, distribuția, reglementate recent de Norma 19/2018, iar pe de altă parte, formarea profesională reglementată de Norma 20/2018. Principala noastră preocupare va fi în direcția corectă aplicare a dispozițiilor celor două legi, care rezultă în conduită, în relația cu consumatorul. Mai mult decât atât, comportamentul în relația cu consumatorul trebuie să aibă ca rezultat creșterea de acoperire de asigurare, Romania avea o rata de penetrare de doar 1,21 la sută din PIB, comparativ mult mai mare în țările dezvoltate (12 la sută Franța și 6 la sută Germania),”, a spus Rosu.

El a susținut că cei doi indicatori care dau imaginea de ansamblu a pieței de asigurări, și anume de penetrare și concentrare, arată o piață mică în raport cu PIB, care la prima vedere este un aspect negativ. Acest lucru trebuie să fie văzut ca o oportunitate, deși, ca nu este loc de creștere, deoarece piața românească are un potențial foarte ridicat.

“În acest sens, vom continua să se implice în educația financiară a început și vom considera, de asemenea, de a începe noi activități, astfel încât consumatorul de produse de asigurare înțelege ce produse au nevoie și ce așteptări ar trebui să aibă atât produsele achiziționate și serviciile de care au nevoie pentru a primi de la distribuitori și companii de asigurare,”, a spus Rosu.

Vicepreședintele ASF Cristian Rosu la eveniment au participat “XPRIMM Time for Business &Amp; #8211; Provocări ale Anului 2019”.

post Valoarea totală a primelor brute subscrise de primele 9 luni din 2018 până la 2 la sută la LEI 7.47 miliarde de euro appeared first on Business Review.

Valoarea totală a primelor brute subscrise de primele 9 luni din 2018 până la 2 la sută la LEI 7.47 miliarde de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *