USA today: Trump va continua retragerea trupelor din Siria, în ciuda opoziției militare

DISTRIBUIE

Președintele Donald Trump a militat în urmă cu doi ani să-și retragă trupele din Siria și va continua pentru că mutarea este popular – chiar dacă aceasta a dus la demisia lui Secretar al Apărării Jim Mattis și un trimis special al regiunii, hotărând Șeful Casei Albe a Personalului Mick Mulvaney, a declarat duminică, potrivit USA today.

„Aceasta nu este o decizie de moment. Și nu e o surpriză pentru nimeni, pentru că este exact ceea ce președintele a spus că a fost de gând să facă,” Mulvaney spus “Fox News Sunday.” „Dacă un secretar de Cabinet, pur și simplu, are un astfel de nealiniere cu prioritățile președintelui că nu poate servi de el, că este un motiv să plece.”

Mattis-a anunțat demisia joi, cu planuri de a pleca la sfârșitul lunii februarie din cauza mai multe poziții de politică în cazul în care el nu a fost de acord cu Atu.

„cred că relația dintre acești doi bărbați a fost de uzura,” Mulvaney spus. „Cred că președintele nu mai este bazat pe Mattis să fie capabil să ofere viziunea președintelui.”

Trump și-a anunțat Siria retragerea miercuri, după ce a vorbit Dec. 14 Președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a cerut retragerea, potrivit Associated Press. Trump a vorbit din nou Erdogan privind duminică, în aceeași zi în care Trump a anunțat Mattis-ar fi de Jan. 1, mai degrabă decât a anunțat anterior Feb. 28.

Brett McGurk, trimisul special pentru coaliția globală pentru a contracara Statul Islamic război peste porțiuni din Siria și Irak, potrivit surselor, a demisionat vineri de peste Trump retragere.

Trump a menționat că Președintele Barack Obama l-a numit McGurk și că era de așteptat să plece în luna februarie, oricum.

Dar oficialii militari și-au exprimat îngrijorarea. Președinte al Joint Chiefs of Staff, Generalul Joseph Dunford, nu a fost conștient de Atu’s deciziei până când a fost făcută publică miercuri, potrivit Washington Post.

Chiar unele Republicanii din congres au criticat Atu pentru Siria decizie. Rep. Liz Cheney din Wyoming, care va conduce Casa Conferința Republicană începând din ianuarie, s-a opus retragerii, „dezastruoase.”

„sunt profund îngrijorat, și mă opun cu tărie președintele’s, decizia pare să-și retragă trupele din Siria, aparent decizie care suntem acum de gând să se uite la retragerea trupelor din Afganistan,” Cheney a spus CBS’ “în Fața Națiunii.” „Aceste două decizii ar fi dezastruoase.”

Senatorul Pat Toomey, R-Pa., a spus senatorilor va trebui să aibă un rol mai mare în politica externă după Trump decizie cu privire la Siria.

„cred că Generalul Mattis-a pus degetul pe unde președintele are vedere că sunt foarte, foarte diferit de marea majoritate de Republicani și, probabil, Democrații, aleși și nealeși,” Toomey a spus. „Cred că senatorii trebuie să-și intensifice și să-și reafirme un rol mai important pentru Senat în găsirea politicii noastre externe”.

Senatorul Dick Durbin de Illinois, asistentul liderului Democrat, a spus că a fost dezamăgit de peste Mattis plecare.

„Am contat pe el să fie acolo și să oprească acest președinte de la său cel mai mare impuls,” Durbin-a spus NBC “întâlnire cu Presa.”

Durbin, a spus el a fost printre mulți senatori care în particular se așeză cu Mattis și i-a cerut să rămân.

„Avem nevoie cu disperare noastre mature voce, patriotismul în cameră atunci când acest președinte este de a face viața sau moartea decizii cu privire la securitatea națională,” Durbin spus. „Dar este evident că a ajuns la un punct de rupere.”

Mulvaney, a spus Trump crede că retragerea trupelor este popular la nivel național, dacă nu în Washington.

„El a recunoscut faptul că aceasta este nepopular în Centură,” Mulvaney spus. „Am recunoscut că este nepopular în cadrul Departamentului de Apărare. Este foarte popular printre Americani, obișnuiți oamenii.”

post, USA today: Trump va continua retragerea trupelor din Siria, în ciuda militare de opoziție a apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *