Ucraina președintele solicită legea marțială după ce Rusia a prinde trei nave militare în Marea Neagră

DISTRIBUIE

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a convocat o reuniune de urgență a cabinetului de război în noaptea de duminică după trei marinei ucrainene nave fost împușcat și confiscate de către forțe ruse în Marea Neagră, conform publicației The Guardian.

Poroșenko, a cerut Parlamentului să voteze o propunere de a impune legea marțială. Ucraina pretinde Rușii au atacat și a rănit alți șase membri ai echipajului.

proteste Violente au izbucnit în fața ambasadei ruse de la Kiev după criză.

totul A început în noaptea de duminică, cu Rusia prevenirea trei marinei ucrainene vaselor de trecere sub pod în strâmtoarea Kerci. Două de artilerie, nave și un remorcher au fost apoi concediat și confiscate. Rusia spune numai trei marinari ucraineni au fost răniți și că niciunul dintre ei nu are leziuni grave.

Ucraina a declarat că a dat Rusia avertizare în avans a traseului navele sale.

După ce președintele a recomandat impunerea legii marțiale, ucrainean, ministrul de externe Pavlo Klimkin a declarat că a fost „probabil că Rusia intenționează alte acte de agresiune, la mare sau pe pământ” și că Ucraina trebuie să fie „gata”.

Maja Kocijančič, purtător de cuvânt al UE pentru afaceri externe și securitate, a cerut ambelor părți să dea dovadă de reținere și „de-escalada situația imediat”.

 

The post Ucraina președintele solicită legea marțială după ce Rusia a prinde trei nave militare în Marea Neagră a apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *