Transgaz primește 50 de milioane de EURO împrumut de la BEI pentru a construi o nouă conductă de gaze din Marea Neagră

DISTRIBUIE

Transgaz primește 50 de milioane de EURO împrumut de la BEI pentru a construi o nouă conductă de gaze din Marea Neagră

Banca Europeană De Investiții (BEI) va acorda 50 de milioane EUR pentru a finanța un nou gazoduct care va lega România are resurse de gaze naturale în Marea Neagră mal cu reteaua nationala de transport gaz precum și BRUA coridor, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

tranzacția este susținută de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), pilon financiar al programului de investiții cunoscut sub numele de „Planul Juncker”.

„Acest proiect, cu sprijinul de Planul Juncker, este semnificativă din mai multe motive: se va facilita utilizarea de recent identificate resurse de gaze naturale din Marea Neagră, situată în UE. Întărește legăturile cu Europa de Vest gaze rețeaua de transport și, prin urmare, contribuie la diversificarea surselor de aprovizionare cu gaz. În cele din urmă, se va consolida competitivitatea în sectorul gazelor naturale, cu un impact pozitiv asupra cetățenilor și economiei UE”, a declarat președintele BEI, Andrew McDowell.

vicepreședintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic, responsabil pentru Uniunea Energetică, salută noul proiect „, deoarece va contribui la o creștere în securitatea și diversificarea energetică în regiune, care este deja caracterizat de o gravă vulnerabilitate atunci când vine vorba de furnizarea de gaze naturale.”

noua conducta va lega România de gaze naturale de la țărmul Mării Negre naționale de transport de gaze în rețea, precum și BRUA de conducte. Proiectul presupune construirea unei noi conducte care este de 308 km lungime, împreună cu cele legate de sol la nivel de infrastructură.

„este un angajament ferm când vine vorba de securitatea energetică a României și o dovadă a capacității României de a dezvolta și implementa proiecte strategice, cu impact pozitiv asupra întregii Uniuni Europene”, a declarat ministrul Economiei, Niculae Badalau.

anul Trecut, BEI a semnat două contracte de finanțare cu Transgaz, în valoare de 50 de milioane de EURO fiecare, pentru a dezvolta prima fază de proiectul BRUA.

„este de importanță strategică pentru gazul produs în Marea Neagră pentru a fi încorporate în naționale de transport de gaze de sistem și transportat în românia și pe piețele Europene, în scopul de a consolida securitatea aprovizionării cu gaz pentru România și UE și pentru a garanta furnizarea pentru consumatorii români. BEI sprijin financiar va contribui în mod semnificativ la extinderea naționale de gaze naturale infrastructura de transport”, a declarat director general Transgaz, Ion Sterian.

post Transgaz primește 50 de milioane de EURO împrumut de la BEI pentru a construi o nouă conductă de gaze din Marea Neagră a apărut mai întâi pe Business Review.

Transgaz primește 50 de milioane de EURO împrumut de la BEI pentru a construi o nouă conductă de gaze din Marea Neagră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *