#Top100entrepreneurs: Top 10 companii românești din IT și Tehnologie

DISTRIBUIE

#Top100entrepreneurs: Top 10 companii românești din IT și Tehnologie

industria românească De IT a cunoscut o dezvoltare puternică în ultimii ani, ajungând la afaceri de aproximativ 20 de miliarde de EURO, o cifră în picioare pentru 5% din PIB-ul țării. Companiile românești în domeniu sunt deja în competiție cu companiile multinaționale. Anul 2018 a marcat o premieră în industria Tech din România, cu UiPath numit ca primul român unicorn, a căror valoare a crescut în doar câteva luni de la 1 miliard de DOLARI la 3 miliarde de DOLARI. Business Review a încheiat un top al primelor 10 companii românești din domeniul tehnologiei.

1. Florin și Măriuca Talpeș, Bitdefender

Cele mai renumite brand românesc, Bidefender, a finalizat în acest an achiziționarea a două noi companii străine, extinderea afacerilor lor. Bitdefender și-a stabilit prezența locală în statele UNITE ale americii, Franța, Germania, Danemarca, Spania, Italia, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Suedia, Canada, Australia și Olanda. Compania a încheiat anul 2017, cu o cifra de afaceri de 591.8 milioane de lei, un profit net de 28,4 milioane de lei, iar exporturile totale în valoare de 578 de milioane de lei. Alimentat de cele mai recente inovații tehnologice, vânzări Bitdefender pentru companii mari s-au triplat în ultimii trei ani. În ultimii trei ani, numărul de angajați s-a dublat până la 1.600, dintre care 1.350 în România și 250 în birourile din străinătate.

 

 

2. Daniel Ia masa și Marius Țîrcă, UiPath

primul unicorn economiei românești a fost fondat de Daniel Cinează și Marius Țîrcă în 2005, într-un apartament situat pe strada Delea Veche din Bucuresti sector 2. Primii zece ani au fost o continuă luptă pentru supraviețuire și o serie de greșeli, Daniel Ia masa mărturisește. În 2015 DeskOver devine UiPath și completează prima parteneriate cu mari companii de consultanță și BPO. În plus, compania deschide primul său birouri în SUA, și crește echipa de 10 angajati la 100. Pentru a sprijini creșterea start-up a început expansiunea la nivel mondial în 2017, dublându-și numărul de angajați la 500 și deschiderea de noi birouri în zece țări. Printre acestea, Japonia are un rol major în societatea’s, de dezvoltare. Astăzi, compania este în valoare de 3 miliarde de DOLARI.

 

3. Laurențiu Russo, SoftVision

Softvision este o companie de software înființată în 1994 de către Laurentiu Russo, un român stabilit în San Francisco. Compania a devenit un furnizor global de consultanță software și servicii. Ea deține în România circa o treime din numărul de angajați internaționali și a fost preluat de SUA, furnizor de servicii IT Conștienți de Tehnologie, cu afaceri peste 14,8 miliarde de DOLARI în 2017, potrivit unui comunicat al celor două companii a lansat in aceasta vara. Agenția de știri Reuters a scris că înțelegerea a fost în valoare de 550 de milioane de DOLARI.

 

 

 

 

 

4. Voicu Oprean, AROBS

Voicu Oprean, AROBS

Voicu Oprean, AROBS

AROBS este O companie Voicu Oprean (47) fondată acum 20 de ani din Cluj – Napoca. A început cu 10 angajați și intenționează să ajungă la 1.000 de angajați până în anul 2020. În plus, compania românească are clienți din toată lumea și a început să cumpere companii de peste hotare. AROBS se dezvoltă IT inovatoare de software și soluții pentru clienți din 14 țări în Europa de Vest, America de Nord și Asia. Pentru 2018 fondatorul AROBS se așteaptă la o cifră de afaceri de 30 de milioane de EURO de la aproximativ 25 de milioane EUR în 2016.

 

 

 

 

 

5. Călin Văduva, Fortech

Calin Vaduva este fondatorul Fortech din Cluj-Napoca, un membru al locale de IT cluster, cu peste 15 ani de experiență în dezvoltarea de software, unul dintre principalii și externalizare de succes jucători, cu cea mai rapidă și constantă de creștere în regiune. Fortech finalizată în anul 2017, cu o cifra de afaceri de 24 de milioane de EURO și are aproximativ 750 de angajati in birourile sale din Cluj – Napoca, Oradea, Iași și Brașov. În 2018, cifra de afaceri va crește de la suma de 26,5 milioane euro. Compania are peste 170 de clienții din peste tot în lume.
“Unele dintre clienți au fost cu noi de peste 10 ani, iar ultimul sondaj arată că 9 din 10 clienți au menționat că le-ar recomanda Fortech ca un partener de dezvoltare,”; Calin Vaduva spus Business Review.

 

 

 

 

6. Marcel Borodi, Net Brinel


Marcel Borodi fondat Net Brinel 1991 în Cluj-Napoca și a devenit unul dintre cei mai importanti Romanian computer integratori de sisteme. Net Brinel, parte din grupul Brinel, a înregistrat o cifră de afaceri de 34 de milioane EUR în 2017, un 30.7% creștere față de anul precedent. În acest an antreprenor accident vascular cerebral la o înțelegere cu Franța SNEF group, o companie cu venituri anuale de mai mult de 900 de milioane de EURO, tranzacția fiind în curs de analiză la Consiliul Concurenței. Marcel Borodi spus Business Review, care va rămâne acționar majoritar și director general după preluarea puterii.

 

 

 

 

7. Radu Constantinescu și Ioan Iacob, Qualitance

Qualitance

Qualitance

Fondată în 2007 de către antreprenori Ioan Iacob și Radu Constantinescu, Qualitance este astăzi una dintre cele mai de succes locale, companii de tehnologie. Acesta oferă soluții pentru lume's mai mari companii, furnizarea de produse digitale și servicii folosind tehnologiile emergente, cum ar fi masina de învățare, blockchain sau Io. Cu 200 de angajați și birouri pe trei continente (în București, San Francisco
și Sydney), Qualitance intenționează să se extindă într-o nouă țară Europeană de anul viitor.

 

 

 

8. Ioan Cocan și Marius Hanganu, Tremend


Cu doisprezece ani în urmă Ioan Cocan și Marius Hanganu fost de stabilire a bazele pentru o companie de consultanță și soluții software. În acest an Tremend cumparat 648 Group, un web servicii de dezvoltare de companie cu sediul în SUA, fondată de un român. Compania are deja clienți din 14 state americane și intenționează să-și extindă prezența în America, în plus față de alte regiuni, cum ar fi marea BRITANIE sau
Țările scandinave. În 2017, compania a avut cele mai bune rezultate financiare de la înființarea sa, văzând o cifra de afaceri de 5,8 milioane EUR și un profit de EUR 751,000.

afla care ultimele două sunt în editia de imprimare de Top 100 Antreprenori, pe care le puteți comanda prin contactarea [email protected]

post #Top100entrepreneurs: Top 10 companii românești din IT și Tehnologie apărut pentru prima dată pe Business Review.

#Top100entrepreneurs: Top 10 companii românești din IT și Tehnologie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *