#Top100Entrepreneurs: povestea de antreprenor român preluarea startup-uri din Europa

DISTRIBUIE

#Top100Entrepreneurs: povestea de antreprenor român preluarea startup-uri din Europa

AROBS este O companie infiintata acum 20 de ani în Cluj-Napoca de Voicu Oprean. Compania a început cu o echipă de 10 persoane și intenționează să ajungă la 1.000 de angajați până în anul 2020. Mai mult decât atât, firma din romania este de lucru cu clienții din întreaga lume și a început să achiziționeze alte companii în străinătate. Antreprenor Voicu Oprean-a clasat pe locul 66 în Top 100 Antreprenori de Afaceri de Revizuire și banii.net, după ce a câștigat un total de 11 puncte.

„20 de ani în urmă, am fost de 27 de ani și a avut foarte puțini bani. Dar am avut propriul meu PC, cumparat cu banii am avut de câștigat în NOI, ca am avut tocmai s-a întors în țară. În afară de acest computer, am avut, de asemenea, o mulțime de entuziasm”, spune Voicu.

Cu o diplomă în informatică de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a știut de timpuriu că el a vrut să fie propriul său șef. Înainte de a crea AROBS, Voicu a fost un instructor de karate la acest propriul dojo.

În 1994, el a deschis o sală de gimnastică și-a construit o rețea mică, cu două locații în Cluj-Napoca și unul în București. Privind înapoi, Voicu spune că a lucrat la acest proiect „cu mare plăcere.”

Apoi, el a mers să lucreze în NOI și s-a întors pentru a începe o companie care a fost extinderea în mod constant în ultimele două decenii. Și primele provocări au apărut imediat. Antreprenorul a dat seama de timpuriu că „am avut de a lansa produsul nostru pentru a reuși cu adevărat.”

„Astfel, în urmă cu 15 ani, după aproape trei dezastruoase inițiative, am lansat primul nostru produs – OptimallSFA, o soluție pentru vânzări de optimizare. Câțiva ani mai târziu am lansat TrackGPS, acum principala soluție în telematice domeniu în România și un mare succes în străinătate”, a explicat Voicu.

Acum, două decenii mai târziu, AROBS oferă de dezvoltare software și soluții IT inovatoare pentru clienți din 14 țări în Europa de Vest, America de Nord și Asia. Sectoare cum ar fi industria auto, științele vieții, de călătorie, și telematică reprezintă domenii strategice pentru firmă românească.

„Fiecare nouă piață, fiecare nouă ramură a reprezentat o nouă provocare pentru noi. Astfel, sfatul meu pentru oricine începe o afacere este de a merge la viteză maximă înainte o dată găsesc ceva care funcționează, când lucrurile se vor întâmpla în mod corect. Renunțe la atitudinea defensivă și să se concentreze pe câștigarea”, spune Voicu.

Din 10 oameni înghesuiți într-un apartament în zilele de început ale companiei, AROBS a ajuns acum la 700 de angajați în România și în birouri internaționale în Germania, Ungaria, republica Moldova, Indonezia, Belgia și Olanda. Pentru acest an, fondatorul AROBS se așteaptă la o cifră de afaceri de aproximativ 30 de milioane de EURO, de la aproximativ 25 de milioane EUR în anul precedent.

În termeni de personal, Voicu spune că planul este de a ajunge la 1.000 de angajați până în anul 2020 și în ceea ce privește câștigurile țintă este un EBITDA de 11,6 milioane de EURO până în 2020. Această creștere va fi susținută de către AROBS pentru achiziționarea de alți actori internaționali.

în Acest an, AROBS s-a aventurat chiar mai mult în străinătate, în zona Benelux, prin preluarea CoSo de Arobs B. V. și CoSo de Arobs BVBA într-o afacere în valoare de 1,3 milioane de EURO. Cele două companii au 10 angajati. Voicu spune că CoSo portofoliul de produse și servicii completeaza AROBS’ în domeniile de management al flotei și de automatizare a proceselor, și, de asemenea, oferă un avantaj competitiv în zona de software educațional. Întrebat dacă vrea să-lista AROBS la bursa de valori, Voicu spune că acest lucru va fi întotdeauna o opțiune, „dar acum ne concentrăm pe creștere prin propriile noastre resurse.”

acum, 60% din vanzarile companiei sunt realizate în afara României, și cei mai mari clienți sunt în Germania, Finlanda, SUA, marea BRITANIE și Franța, pentru a numi doar câteva. Proprietarul companiei spune că acestea sunt, de asemenea, piețele care vor genera cea mai mare parte a cererii viitoare.

post #Top100Entrepreneurs: povestea de antreprenor român preluarea startup-uri din Europa appeared first on Business Review.

#Top100Entrepreneurs: povestea de antreprenor român preluarea startup-uri din Europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *