Top domenii economice unde Românii sunt în căutarea pentru locuri de muncă: vanzari, contabilitate, resurse umane

DISTRIBUIE

Top domenii economice unde Românii sunt în căutarea pentru locuri de muncă: vanzari, contabilitate, resurse umane

Cea mai mare platforma de recrutare online din Romania, eJobs, a primit 3,5 milioane de cv-uri în acest an la active de candidați. Cele mai multe dintre ele au fost de la oamenii care caută un loc de muncă în vânzări (700.000 de Cv-uri), urmat de contabilitate cu 400.000, și de resurse umane cu 200.000, potrivit datelor colectate de eJobs.

clasamentul celor mai populare domenii printre candidați se continuă cu externalizate de call-center servicii de back-office, de transport și de logistică, administrare și horeca, servicii bancare, juridice și IT & software-ul.

“candidații’ interes pentru anumite domenii de activitate și pentru anumite locuri de muncă este relativ similară cu cea de anul trecut. O surpriză față de anul trecut este o creștere în IT & software, atât în ceea ce privește numărul de solicitanți de locuri de muncă în această industrie și numărul de locuri de munca postate de angajatori. Pe de altă parte, cazinouri și jocuri de noroc sector a fost împins afară din partea de sus,”, a declarat Bogdan Badea, eJobs Romania CEO.

Alte domenii în care companiile au căutat de mai mulți angajați în acest an au fost de transport, produse alimentare și combustibil, resurse umane, back office, de producție, de construcții sau de inginerie.

pentru cele mai active orașe în termeni de ocupare a forței de muncă, cele mai efervescente fost la București pieței de muncă, în cazul în care angajatorii au oferit peste 42.000 de locuri de muncă în acest an. Pe locul al doilea, la o distanță semnificativă, Cluj-Napoca, cu 8,276 de reclame, urmat de Iași (4,662), Timşoara (4,352) și Brașov (3,549).

Cele mai puține oportunități pentru ocuparea forței de muncă au fost pentru candidații din Barlad, Mangalia, Câmpina și Mioveni – fiecare dintre ele având 58-60 locuri de muncă postate pe piață. Cei care au vrut un loc de muncă în afara țării a avut aproape 2.400 de opțiuni, și destinații de cel mai mare număr de oferte de locuri de muncă au fost marea Britanie, Germania, Franța, Belgia, Italia și țările de Jos.

“La nivel național, cele mai tari zonele de muncă sunt, de asemenea, cei cu niveluri mai înalte ale salariului, în aproape toate domeniile, poziții și nivelurile de vârstă și experiență, ca Paylab, eJobs salarizare comparator, spectacole. Asta’s, de ce corelația a fost în mare parte previzibil – cu atât mai mult vom investi și de a deschide afaceri într-un oraș sau regiune, cele mai multe locuri de muncă există și un salariu mai mare decât pragurile du-te,”, spune Bogdan Badea.

În 2018, eJobs.ro a avut aproape 100.000 de anunțuri de locuri de muncă postate de companii. Pentru acestea, aproximativ 3,5 milioane de candidați au depus cv-urile lor.

The post top domenii economice unde Românii sunt în căutarea pentru locuri de muncă: vanzari, contabilitate, resurse umane apărut pentru prima dată pe Business Review.

Top domenii economice unde Românii sunt în căutarea pentru locuri de muncă: vanzari, contabilitate, resurse umane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *