Deficitul bugetar în centrul unui nou scandal între oficialii guvernamentali și opoziție

DISTRIBUIE

Deficitul bugetar în centrul unui nou scandal între oficialii guvernamentali și opoziție

Un nou scandal mocnește între Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, și de opoziție, senatorul Florin Citu pe valoarea deficitului bugetar înregistrat pentru 2018. După Citu a spus că numerele sunt modificate pentru statistici, Teodorovici a declarat că senatorul declarația lui „imbecil” și adaugă că presa ar trebui să verificați aceste informații înainte de a le publica (chiar dacă aceasta nu este posibil pentru a verifica informatii bazate pe declarații funcționari).

“nu știu dacă presa are obligația legală de a verifica informațiile înainte și apoi să-l publice – voi verifica personal – și dacă nu există nici o lege, eu va propun una, inclusiv o amendă. Este inacceptabil ca un important persoană publică, un lider de partid, cum ar fi Florin Citu, pentru a oferi astfel de informații, atunci când Eurostat confirmă datele mele. Nu este dreptul de a dezinforma populația,”, a spus Teodorovici, pentru Agerpres.

Pe de altă parte, ministrul nu a dorit să comenteze informațiile din spațiul public, potrivit cărora el a trimis o scrisoare la PM Viorica Dancilă, solicitând înlocuirea Ionut Misa de la Autoritatea Fiscală (ANAF) de conducere.

Senator Liberal, Florin Citu, a scris pe Facebook pagina care va informa Eurostat cu privire la manipularea unor indicatori economici și cere opoziției experți pentru a verifica corectitudinea de executare a bugetului.

“Darius Valcov confirmă criza cifrele prezentate de Darius Valcov sunt atenuate. Datele oficiale cu privire la executarea bugetului în 2018 va apărea după data de 25 ianuarie 2019. Numai atunci a făcut Ministerul Finanțelor Publice au exact și situația finală a execuției bugetare. Oamenii de la Ministerul de Finanțe mi-au spus că aceste cifre nu sunt reale. Mai mult decât atât, și că este foarte gravă, Darius Valcov cere angajaților de la finanțe pentru a modifica datele în așa fel încât executarea finală va arata exact ca el anunța, ceea ce înseamnă un deficit bugetar sub 3 la sută,” Senator Liberal a scris.

Citu-a cerut Ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, pentru a permite o echipa de opoziție experți pentru a verifica corectitudinea execuției bugetare.

Potrivit celor mai recente date publicate de Ministerul Finanțelor Publice (MFP), în general, deficitul bugetar a crescut de LEI la 5,1 miliarde de euro în noiembrie 2018 RON 26 de miliarde de euro după primele 11 luni ale acestui an, sau cu 2,7 la sută din PIB. Comparativ cu aceeași perioadă în 2017, creșterea deficitului a fost mai mult de 2,5 ori.

În primele 11 luni din 2017, bugetul general consolidat s-a încheiat cu un deficit de 10,2 miliarde lei (1,21 la sută din PIB). Între 1 ianuarie și 31 decembrie 2018 a existat un deficit bugetar de 20,9 miliarde de lei, sau cu 2,2 la sută din PIB.

ținta de deficit bugetar pentru anul 2018 este de 2,97 la sută din PIB.

post deficitul bugetar în centrul unui nou scandal între oficialii guvernamentali și opoziție a apărut pentru prima dată pe Business Review.

Deficitul bugetar în centrul unui nou scandal între oficialii guvernamentali și opoziție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *