TeraPlast a aprobat dividende de 12 milioane LEI de la TeraSteel de primele 9 luni din 2018

DISTRIBUIE

TeraPlast a aprobat dividende de 12 milioane LEI de la TeraSteel de primele 9 luni din 2018

TeraPlast, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii, iar cele mai mari PVC rigid reciclator din România, aprobat dividende în valoare de 12,5 milioane LEI de la TeraSteel, Grupul filiala pentru izolarea termică și panourile galvanizate profile structurale. În acest sens, în cadrul reuniunii a avut loc la 29.11.2018, consiliul de administrație l-a numit Alexandru Stanean, TeraPlast Group CEO, să voteze pentru această decizie în TeraSteel adunarea generală din decembrie 2018.

pe Baza remarcabile rezultatele financiare înregistrate în primele nouă luni ale anului curent, TeraSteel va fi în măsură să acorde dividende în valoare de 12,5 milioane LEI, care vor fi împărțite acționarilor. Acționarul majoritar al TeraSteel SA este TeraPlast S. a., cu 97.95% participare la capital.

TeraSteel România a înregistrat în perioada ianuarie-septembrie 2018 un 43 la sută creștere a cifrei de afaceri, în contextul menținerii profitabilității. Oțel divizie a Grupului TeraPlast, compus din TeraSteel Serbia, TeraSteel România și Depaco, a generat venituri de peste RON 350 de milioane de euro în primele nouă luni din 2018, mai mult de trei ori valoarea de anul trecut de perioada de referință. În plus, divizia EBITDA a depășit de două ori cantitatea de ianuarie-septembrie 2017, ajungând la 31,7 milioane de LEI (+120%).

TeraSteel a acordat 21 milioane RON în valoare de dividende în 2018.

„având în Vedere noile reglementări, TeraPlast S. a. poate înregistra această sumă ca profit suplimentar și va fi capabil de a distribui acționarilor săi. Astfel, TeraPlast S. a. acționarii va fi capabil de a beneficia de profitul realizat de Grupul filialelor în cursul anului fiscal 2018, în urma adunării Generale să aibă loc în aprilie 2019. Deși nu a dezvoltat o formal politica de dividend încă, TeraPlast a fost oferind un dividend stabil sistem încă din 2016”, a spus Dorel Goia, președinte al TeraPlast Consiliului de Administrație.

pe Baza constantă de investiții, diversificarea produselor și piața externă de vânzări – care sunt în prezent peste 40 de percnt din total producție, tendința ascendentă de la Divizia de Oțel este de gând să continue în perioada următoare.

post TeraPlast a aprobat dividende de 12 milioane LEI de la TeraSteel de primele 9 luni din 2018 apărut pentru prima dată pe Business Review.

TeraPlast a aprobat dividende de 12 milioane LEI de la TeraSteel de primele 9 luni din 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *