Teodorovici: salariile și pensiile vor crește, în condițiile legii, în 2019

DISTRIBUIE

Teodorovici: salariile și pensiile vor crește, în condițiile legii, în 2019

majorarea salariilor funcționarilor publici vor fi aplicate de anul viitor, precum și creșterea punctului de pensie cu 15 începând cu 1 septembrie 2019, iar tichetele de vacanta va fi dat pentru toate bugetele, ca în 2018, a declarat pentru AGERPRES, Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

“Cum am spus, anul viitor, salariile și pensiile vor fi plătite de asigurați. Creșterea salariilor, potrivit Legii 153, se va aplica, și, de asemenea, punctul de pensie va crește de la 1 septembrie, cu 15 la sută. Acest lucru este cum vom face bugetul pentru anul 2019. În caz contrar, cei prorogarea de măsuri care au fost date din 2010, respectiv de domn (Sorin Dumitrascu, presedintele Federatiei Sindicatelor al Administrației Naționale a penitenciarelor) ar trebui să știe despre ei trebuie să înțeleagă că acestea sunt realizate an de an. Salariul „înghețarea” lucru nu este nici corect, nici real,”, a spus Teodorovici.

El a făcut această declarație după informațiile furnizate de către Președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, Sorin Dumitrascu, potrivit căreia proiectul de Ordonanta a Guvernului a fost să fie aprobate de vineri’s ședință de Guvern care va de stat că salariile funcționarilor publici vor fi înghețate anul viitor la nivelul din decembrie, și tichetele de vacanta nu va mai fi acordat.

Teodorovici, a declarat că acest proiect de Ordonanță vine în concordanță cu Legea Bugetului de Stat și are mai multe măsuri, inclusiv plata orelor suplimentare, prin acordarea de zile libere, ca o măsură să fie luată din 2010.

“este o ordonanță care vine împreună cu Legea Bugetului și are mai multe măsuri de acest fel. Nu va fi doar o prorogare de termeni care sunt făcute, an după an, și nu este ceva nou. În bugetul pentru anul 2019, salariile de bază în sectorul bugetar va crește cu un sfert de diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea nr.153 / 2017 pentru anul 2022 și una în decembrie 2018. Anul viitor, salariile cresc pe măsură ce spune legea. Și ce despre înghețarea pensionare punct? I-am dat și a ridicat punct de pensionare și a spus că următoarea creștere de 15 la sută va fi pe 15 septembrie, în 2019, așa cum este trecut în proiectul de lege aprobat de Guvern,”, a adăugat șeful de la Finanțe.

În acest context, șeful Ministerului de Finanțe a explicat că noile prevederi nu se referă la salariile de bază și alte elemente de sistem de salarizare, care, potrivit legii, fac parte din salariul brut lunar cu excepția salariilor de bază.

Potrivit sursei citate, această ordonanță nu va intra în guvern în această săptămână, vineri, dar joia viitoare cu proiectul de buget pentru anul 2019.

“va veni, probabil, joia viitoare, atunci când proiectul de buget pentru anul viitor va fi discutat, dar va fi pus pe site-ul în consultare publică și, de asemenea, cu sindicatele și dialogul social,”, a adăugat Ministrul Finanțelor.

Teodorovici a precizat că voucherele de vacanță vor fi primite de către toți angajați din sectorul bugetar în anul 2019 și va fi dat aceeași formă ca și în acest an.

“Acest lucru va fi la fel ca anul acesta, un voucher de tip, chiar dacă salariul proiect de lege a trecut de bani vor fi plătite. Acesta va fi de 1450 RON pentru tot personalul din sectorul bugetar. Este o măsură bună și cu un impact important pentru industrie,”, a adăugat ministrul.

în 2019 proiectul de buget, Eugen Teodorovici, a declarat că el este în prezent lucrează la el pentru finalizarea, joia viitoare se va alătura Guvernului, și pe 14 decembrie va merge la Parlamentul european, astfel încât pe 21 decembrie “vom ajunge la vot în Parlament”.

post Teodorovici: salariile și pensiile vor crește, în condițiile legii, în 2019 apărut pentru prima dată pe Business Review.

Teodorovici: salariile și pensiile vor crește, în condițiile legii, în 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *