Teodorovici explică punctul său privind permisele de muncă: trebuie să standardizeze muncii la nivel European

DISTRIBUIE

Teodorovici explică punctul său privind permisele de muncă: trebuie să standardizeze muncii la nivel European

Următoarele afirmații privind un permis de muncă pentru o perioadă limitată de timp pentru cei care lucrează în alte țări, Eugen Teodorovici, Ministrul Finanțelor Publice, a făcut câteva comentarii pe Facebook. El a spus că declarația sa a fost pus accentul pe necesitatea de a standardiza la nivel European, accesul pe piața muncii și a legislației în țările Europene.

“Aceste declarații au fost făcute în contextul în care România se confruntă cu o acută criza forței de muncă, intenția mea fiind de a propune soluții care vin în sprijinul nostru pentru toți, atât din punct de vedere economic și social punct de vedere. Nu am pus nici eu, niciodată în discuție cele patru libertăți fundamentale pe care se bazează Uniunea Europeană: libera circulație a persoanelor, mărfurilor, serviciilor și capitalurilor. Dar dacă o problemă nu este discutat la nivel European, toate celelalte State Membre cred că lucrurile sunt perfecte,”, a spus Teodorovici.

Astfel, spune el, în România sute de mii de tineri au plecat în alte state, efectele fiind diminuarea oportunităților de dezvoltare și economia țării noastre fiind afectate.

“ceea Ce am spus este un accent pe necesitatea de a standardiza la nivel European la accesul pe piața muncii legislația și procedurile în țările Europene, astfel încât să avem egalitatea de condiții de acces pentru toți cetățenii UE. Aceasta nu înseamnă că este o chestiune de obstacol sau o limitare a Românilor’ acces la spațiul European, ci mai degrabă dorința mea, ca întotdeauna, să apere și să promoveze interesele Românilor și companii românești “, a declarat Ministrul de Finanțe.

„așa Cum am mai spus si cu alte ocazii la reuniuni cu omologii săi Europeni, în contextul de a discuta opțiunile pentru promovarea Europene șomajului scheme, o astfel de măsură ar trebui să luați în considerare nu doar problemele cu care se confruntă unele State Membre , în special cele dezvoltate economic, în detrimentul altora.

În Europa Centrală și de Est, de exemplu, șomajul nu a fost alarmant în vremuri de criză, cu principala problemă fiind migrația forței de muncă, în special calificați unul față de mai prospere state din Europa de Vest. Acest fenomen duce la major dezechilibrelor de pe piața muncii, care afectează potențialul de creștere și încetinește convergență în Uniunea Europeană.

prin Urmare, un potențial de stabilizare macroeconomică funcție ar trebui în special să ia în considerare interesele țărilor afectate de lipsa piața forței de muncă și ar trebui să aibă ca obiectiv principal sprijin financiar pentru acțiuni pentru a încuraja revenirea forței de muncă în țările de origine.”

reacția Lui vine după ce el a declarat la un eveniment la Palatul Parlamentului, că vrea ca Românii care lucrează în străinătate să aibă doar un permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată de timp. Apoi uita-te pentru locul de muncă într-o altă țară.

post Teodorovici explică punctul său privind permisele de muncă: trebuie să standardizeze muncii la nivel European appeared first on Business Review.

Teodorovici explică punctul său privind permisele de muncă: trebuie să standardizeze muncii la nivel European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *