Operatorii de telecomunicații critica introducerea unui nou impozit pe rețelele de comunicații

DISTRIBUIE

Într-o declarație comună, Orange, Vodafone, Telekom – împreună cu Operatorii români de telefonie Mobilă’ de Asociere (AOMR) – RCS & RDS, UPC România și mai mult de 65 de companii reuniți în cadrul Asociației de Comunicații Electronice din România (ACER), spune că măsurile anunțate de ministrul Finanțelor, “s-ar transforma într-o povară pentru întreaga român din industria de telecomunicații și pentru toate, fixe și mobile, utilizatorii de Internet, telefonie fixă și mobilă și servicii de televiziune.”

mai Jos este poziția industriei de telecomunicații:

“modificările propuse introduce și de a crește taxele la un nivel care considerăm excesivă și blocarea pentru dezvoltarea de rețele de comunicații electronice și servicii.

măsuri contravin Europene și cadrul legislativ național. Aceste taxe ar trebui să acopere numai suma costurilor administrative suportate de către Autoritatea de Reglementare, adică valoarea drepturilor de utilizare a resurselor alocate. Adoptat în această formă, propunerile ar deveni o povară pentru întreaga român din industria de telecomunicații și pentru toate, fixe și mobile, utilizatorii de Internet, telefonie fixă și mobilă și servicii de televiziune.

noile măsuri se vor aplica în mai puțin de 2 săptămâni, fără o consultare prealabilă și fără o evaluare de impact pentru consumatori, operatori și piață ca un întreg.

În plus, acest proiect de Ordonanță de Urgență ignoră multitudine de alte impozite, taxe și contribuții industria datorează la bugetul de stat. Dacă acestea sunt aplicate în forma propusă, aceste modificări vor avea un impact negativ major asupra activității operatorilor de telecomunicații. De comunicații electronice sunt o zona de bază a economiei, cu o contribuție importantă la activitatea altor industrii, noi credem că efectul real al măsurilor luate vor fi în cascadă pe termen scurt, mediu și pe termen lung.

În multe ocazii, industria a susținut și a pledat pentru nevoia de predictibilitate și continuitate în politica fiscală. Sectorul telecom are nevoie de un mediu stabil și previzibil contextul în scopul de a continua să investească, oferă servicii de înaltă calitate la prețuri accesibile, de a genera locuri de muncă, contribuie, prin taxele și impozitele plătite de angajator sau un agent economic, la dezvoltarea economiei. Investițiile în telecomunicații, încurajat de un mediu favorabil, a propulsat acest sector în primele cinci contributori la PIB, dar în contextul acestor propuneri, 5G de investiții și de dezvoltare sunt puse sub semnul întrebării.

în Consecință, solicităm eliminarea din proiectul de Ordonanță de Urgență a dispozițiilor referitoare la sectorul telecomunicațiilor. “

post operatorii Telecom critica introducerea unui nou impozit pe rețelele de comunicații apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *