Studiu: amenințări Online, cele mai mari date de îngrijorare pentru Români

DISTRIBUIE

Mulți dintre noi sunt dependente de mediul on-line, nu numai pentru divertisment, ci pentru a lucra la fel de bine. Și conturile de e-mail, rețele sociale, conturi bancare, magazine online, platforme de chat, etc. toate conțin informații personale sensibile, care trebuie să fie protejate. Pe Internet Zi de Siguranță, Google atrage atenția asupra securitate on-line, arată Românilor’ cel mai mare internet legate de temerile și unele metode simple, care oricine poate aplica pentru a proteja lor on-line existența.

Oamenii’s cea mai mare preocupare este de a compromite acces și a datelor personale (parole, informații financiare, etc.) și malware. Potrivit Români, informații financiare este cel mai sensibil. Potrivit unui sondaj realizat de YouGov pentru Google în 2019, 49 la sută dintre Români sunt interesați în primul rând de protecție a datelor, cum ar fi internet banking sau datele de pe card. Pe locul al doilea, cu 19 la sută a citat informații personale (adresa, CNP, etc.) și în al treilea rând au fost momente personale, cum ar fi fotografii, de 9 la sută. De YouGov studiu este unul reprezentativ și a fost realizat online în perioada 27 decembrie 2018 – 7 ianuarie 2019, pe un eșantion de 1009 adulți în România.

Phishing – cel mai frecvent atac

Cele mai comune modalități de acces la date este compromisă sunt de tip phishing sau compromiterea parolelor. Potrivit YouGov studiu, 37 la sută dintre Români spun că au fost vizate de un atac de tip phishing prin care cineva încearcă să acceseze datele personale, inclusiv parole și detalii bancare, prin inducerea în eroare metode, care pretinde a fi o sursă legitimă. Al doilea cel mai frecvent amenințarea că Românii s-au confruntat este malware. 28 la suta dintre participantii la studiu au declarat că au fost infectate cu un virus sau software, care rezultă din manipulare, furt sau ștergerea datelor cu caracter personal. Un sfert dintre Români (24%) susțin că cineva a accesat ilegal lor de rețele sociale / conturi de e-mail.

Google’s anti-atac soluție:

  • Autentificarea in Doi pasi, care combină ceva ce știi (parola) cu ceva propriu (un dispozitiv de securitate sau un cod). Chiar daca cineva afla parola lor, ei nu vor avea informațiile de la pasul doi
  • Cei care caută mai sofisticate de protecție online Google’s Avansat Program de Protecție disponibile. Acest lucru merge dincolo de cele două-pas soluție de autentificare: aceasta necesită utilizarea de o autentificare dispozitiv de securitate și adaugă un pas suplimentar în considerare procesul de recuperare pentru a bloca frauduloase tentative de acces.
  • Google’s on-line setările de securitate și sfaturi sunt adaptate la nevoile utilizatorului. De exemplu, Google Securitate Consult oferă sfaturi personalizate specifice pentru riscuri și amenințări la fiecare utilizator.

Cel mai simplu mod de un cont poate fi compromisă este cineva acces la proprietar’s parolă. Chiar dacă utilizatorul alege o parolă puternică, l’s inutile, dacă este folosit pentru toate conturile. Dacă furate, atacatorul va avea acces la toate aceste conturi, indiferent de cât de puternică este parola pentru a le proteja. Google’s Soluție: Chrome și Android Manager de Parole. Chrome va genera automat o parola la prima logare pe un site. Parola vor fi stocate în siguranță în Contul Google și poate fi folosit pe toate Chrome, mobil sau desktop versiuni. Toată lumea poate vedea parolele lor la passwords.google.com.

Un sfert dintre Români nu își verifice setările de securitate

Ce sunt Românii’ obiceiuri pentru reducerea riscurilor online? Un sfert dintre aceștia (26%) spun că au utilizat un control de securitate instrument, cum ar fi Google Securitate Control cel puțin o dată pe lună. Pe de altă parte, un alt sfert spun că nu au făcut acest lucru sau de a face aceste verificări doar o dată la fiecare șase luni (16 la sută). Ca și pentru actualizarea on-line parole, majoritatea Românilor (25 la sută) spun că fac acest lucru mai des decât o dată la fiecare șase luni. Unii nu au făcut acest lucru (9 la sută), în timp ce 19 la sută actualiza parolele lor la fiecare 2-3 luni.

nu’am văzut filme în cazul în care dispozitivele sunt infectate de malware ca urmare a unei sofisticate și atac pe acel dispozitiv. În realitate, suntem mult mai probabil pentru a obține infectate cu malware într-o mai banal mod, cum ar fi simpla accesare a unui nesigur pe site-ul sau pentru că nu am actualiza software-ul. Google’s “Navigare în condiții de Siguranță a Sistemului” de tehnologie, care avertizează utilizatorul de fiecare dată când doriți să introduceți un presupus site-ul de phishing, programe software nedorite sau malware instalare. Cea mai recentă versiune de Chrome browser-ul afișează o “Non sigur” de avertizare pentru site-uri care nu au protocolul HTTPS. O negarantate protocol înseamnă că un hacker poate “uită-te la” datele pe care utilizatorul trimite și primește de pe site-ul, cum ar fi parolele sau datele de pe card.

The post Studiu: amenințări Online, cele mai mari date de îngrijorare pentru Români appeared first on Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *