Statistici: Jumătate de milion de elevi și studenți au plecat din România între 2007 și 2017

DISTRIBUIE

Statistici: Jumătate de milion de elevi și studenți au plecat din România între 2007 și 2017

imigrația este una dintre cele mai mari probleme pentru economia României și amploarea daunelor făcut până acum este foarte mare. Între 2007 și 2017 484,753 tineri au emigrat temporar sau permanent și dacă adăugăm cei între 20 și 22 de ani, student vârstă, număr de peste o jumătate de milion.

Potrivit ziarului Analiza Statistică a Migrației Externe, după ce România’s Aderarea la Uniunea Europeană, publicat în Revista română de Statistică, numărul total de emigranți între 2007 și 2017 este 2.613 milioane de euro, din care mai mult de 20 la sută sunt tineri.

„în ceea ce privește imigrația, aproximativ 20 la sută din numărul total de imigranti temporari este reprezentat de elevi și studenți ca urmare a creșterii numărului de burse acordate studenților și studii în afara țării”, spune raportul.

„Dacă analizăm structura pe grupe de vârstă a emigranților, putem vedea că cel mai important greutate este reprezentat de persoanele din grupa de vârstă 20-29 de ani și de grup 30-39 de ani. Mare de migrație în rândul tinerilor va duce la importante pe piața muncii și sistemul de pensii probleme în următorii ani. Fenomenul de îmbătrânire demografică, de asemenea, crește ca urmare a modificărilor în structura pe vârste a populației.

în ceea ce Privește principalele destinații de emigranți români pentru perioada 2007-2016, este de remarcat faptul că în anul aderării la Uniunea Europeană, majoritatea Românilor au preferat Italia (271,443 persoane) și Spania (197,642 persoane). Cu înrăutățirea condițiilor economice și sociale în Italia și Spania, există o creștere substanțială a numărului de Români emigrează în marea BRITANIE (de la 2,175 în 2007 la 62,650 în 2016).”

De asemenea, autorii analiza corelației dintre creșterea salariului și a migrației. Pornind de la un mediu nominal salariu lunar de LEI 1,042 lei în 2007, a ajuns la RON 2 383 de lei în 2017, ceea ce înseamnă o creștere de 128%. În ciuda crește, angajații români încă au cele mai mici salarii din Uniunea Europeană. De asemenea, creșterile salariale nu corespunde evoluției standardului de viață al populației, cu inflație ridicată și de utilitate cheltuielile reducerea puterii de cumpărare.

„faptul că un sfert dintre angajații români sunt săraci, potrivit EUROSTAT, sau rata sărăciei relative a rămas relativ constant după aderarea României la UE, descrie o situație socio-economică, care necesită intervenții urgente de către factorii de decizie în domeniul politicii publice. Cu alte cuvinte, referindu-se la capacitatea guvernului de a produce bunăstare pentru cetățenii contribuie în mod semnificativ la decizia de a migra la mai mult țările dezvoltate economic oferta financiară mai mare și satisfacție profesională decât în țara de origine.”

„În prezent, migrația externă a populației economic active este un socio-demografice risc pentru securitatea națională a României, împreună cu o scădere a populației și procesul de îmbătrânire demografică. În absența unor măsuri concrete pentru a reduce fluxul de migrație externă, acest fenomen social va avea socio-economice și demografice consecințe pe termen mediu și pe termen lung”, conchide raportul.

post Statistici raport: o Jumătate de milion de elevi și studenți au plecat din România între 2007 și 2017 apărut pentru prima dată pe Business Review.

Statistici: Jumătate de milion de elevi și studenți au plecat din România între 2007 și 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *