De securitate și de gestionare a riscurilor pentru a avea cel mai mare impact asupra companiilor românești’ activități

DISTRIBUIE

Securitate și de gestionare a riscurilor va avea cel mai mare impact asupra activității în companiile din românia în următorii trei ani, relevă studiul “pentru a vă Conecta România 2018”, folosind răspunsurile de mai mult de 400 de specialiști IT, care, de asemenea, a luat parte la Connect Romania.

Mai mult de 65% din managerii IT a spus că, de securitate și de gestionare a riscurilor provocări va fi principala preocupare pentru departamentele IT în următorii trei ani, urmată de creșterea traficului de date (44 la sută), de automatizare a rețelelor și SDN – Software defined Networking (39 la sută), aplicație cloud migration (29 la sută) și Internet de Lucruri și M2M – mașină către Mașină (27 la sută).

Potrivit studiului, peste 46% dintre managerii IT consideră că lipsa de conștientizare de amenințări de securitate la nivel de top management este principalul obstacol în realizarea companiei de a amenințărilor cibernetice. Următoarele obstacole identificate de participantii la studiu sunt lipsa de buget (42 la sută dintre respondenți), lipsa de experți în securitate în cadrul companiei (32%) și, într-un procent destul de ridicat, angajați’ refuzul de a se conforma cu normele de securitate (28 la sută dintre respondenți au indicat aceasta drept una dintre provocările cu care se confruntă în viața lor de zi cu zi de lucru). Aproape 25 la sută din respondenți au declarat că lipsa de tehnologii adecvate și instrumente este un impediment major pentru a oferi o protecție eficientă împotriva amenințărilor cibernetice, care sunt din ce în ce mai sofisticate.

“Fenomene și tehnologii precum BYOD, nor, Io pus o presiune crescândă asupra rețelelor și departamentele IT din companii. Milioane de dispozitive noi conectați la rețea și Internet în fiecare zi, și în viitor, aceste tendințe vor crește. Mai mult decât atât, unul dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă companiile din zona IT este lipsa de resurse umane, care vă pot ajuta să gestionați această complexitate. Cisco răspunde la toate aceste provocări cu solutii inovative care ajuta companiile muta calea de la complexitate la simplificarea operationala. Soluții, cum ar fi Cisco ADN Centru și Cisco ADN-ul de Asigurare ajuta foarte mult în zona operațională, să ia pulsul rețea și sugerează modalități de a rezolva problemele. Vom dezvolta, de asemenea, proprietate programabile ASICs pentru Catalizator 9000 comutator serie, de exemplu, dar, de asemenea, pentru alte produse Cisco, care includ componente critice în asigurarea securității și de control operațional, cum ar fi vizibilitatea, programability și proactivitate,”, a declarat Dorin Pena, manager general Cisco România.

Întrebat despre numărul de dispozitive inteligente (telefon, laptop, tabletă, și alte dispozitive IP) care se conectează la compania’s rețea, peste 26 la sută dintre respondenți au estimat ei de a gestiona între 100-500 dispozitive, 15% între 500-1,000 și 18,5% între 1.000-5.000 de dolari. Aproape 20% au indicat că numărul de dispozitive este mai mic decât 100, dar un procent semnificativ (19 la sută) au declarat că mai mult de 5.000 de dispozitive inteligente sunt conectate la compania’s rețea.

Cyber nevoile de securitate va continua să fie printre cele mai importante SE prioritățile de companii în următorii trei ani, cu mai mult de 50 la sută din participanții la sondaj spun că au de gând să achiziționeze rețeaua de soluții de securitate în următoarele 12 luni sau upgrade soluții existente.

30% din managerii IT sunt interesate în achiziționarea de rețea de automatizare și soluții de telemetrie, aproape 28 la sută din respondenți au menționat comutare și / sau tehnologii wireless, iar 27% au indicat soluții pentru centre de date (stocare / rețea).

nivelul scăzut de conștientizare de securitate amenințări în managementul companiei este, de asemenea, reflectate în bugetele alocate departamentelor IT. Majoritatea participanților la studiu a declarat ca firma’s A bugetului în 2018, a crescut nesemnificativ (peste 30%) sau au rămas în 2017 (37 la sută). Aproape 8% dintre respondenți au declarat CĂ bugetul a scăzut în 2018, comparativ cu anul 2017, în timp ce 24% au spus că aceasta a crescut în mod semnificativ.

sondajul A fost realizat în octombrie 2018 printre peste 400 de specialiști IT din companii și instituții din România, prezenți la Connect Romania 2018 eveniment. Conectați România este cea mai mare conferință dedicată soluții de comunicații și în acest an a reunit peste 1.300 locale de IT & C specialisti, rețele de experți și factorii de decizie.

Pe post de Securitate și de gestionare a riscurilor pentru a avea cel mai mare impact asupra companiilor românești’ activități apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *