Samsung a închide uzina din Tianjin, China, după ce vânzările au scăzut pe piața Chineză

DISTRIBUIE

Samsung Electronics se va închide un smartphone de producție în China, după vânzări în țară a scăzut din cauza concurenței ridicate de către Huawei și alte branduri care au un pret mai mic pe dispozitive, potrivit Reuters.

Potrivit firmei de cercetare de piață Contrapunct, Samsung Electronics’s cota de piață în China, cea mai mare piață din lume după numărul de utilizatori de smartphone-uri, au scăzut cu 1% în primul trimestru al acestui an, după ce, la mijlocul anului 2013, grupul Sud-coreean controlat aproximativ 15% din piața Chineză.

“Ca parte a eforturilor continue de a crește eficiența fabricile noastre de producție, Samsung Electronics a luat dificila decizie de a opri operațiunile de la Tianjin Samsung Electronics Telecomunicații plantelor,” Samsung a declarat într-un comunicat de presă.

planta în Tianjin, nordul Chinei, are în prezent aproximativ 2.600 de angajați și urmează să fie închise până la sfârșitul acestui an.

Samsung, lumea’s cel mai mare telefon inteligent filtru, a declarat că va oferi salariilor compensatorii pentru angajații afectați de această decizie, precum și posibilitatea de a comuta la alte Samsung plante. Compania Sud-coreeana, care s-a mutat producția la low-cost țări ca Vietnam și India, în ultimii ani, a adăugat că va continua să opereze o altă plantă în Huizhou, în Provincia Guangdong, în sudul Chinei.

“Samsung nu are nevoie să rămână în China, din cauza creșterea în costul forței de muncă și, practic, inexistente cota de piață. Grupul Sud-coreean este într-o poziție mai bună în India și Vietnam,”, a spus Greg Roh, un analist de la Hyundai Motor a valorilor Mobiliare.

Potrivit Sud-coreean Electronic Times, Samsung’s Tianjin planta a produs 36 de milioane de telefoane mobile pe an, în timp ce Huizhou unitate de producție adunat 72 de milioane de telefoane mobile pe an, comparativ cu 240 de milioane de telefoane mobile, la un an de la Samsung plante din Vietnam.

The post Samsung pentru a închide uzina din Tianjin, China, după ce vânzările au scăzut pe piața Chineză a apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *