Safer Internet Day: Millennials sunt cele mai expuse la înșelătorie on-line pierderi

DISTRIBUIE

Ziua siguranței pe Internet, Microsoft, Poliția română și National Cyber Security Incident Response Center (CERT-RO) a avut loc un eveniment dedicat prevenirea și combaterea fals suport tehnic, consiliere a consumatorilor români cu privire la modul de a evita astfel de fraude.

False suport tehnic fraude sunt efectuate de către infractorii cibernetici, care pretinde pentru a oferi suport tehnic pe numele unui furnizor de tehnologie (de exemplu. Microsoft) și înșelătorie oamenii care folosesc calculatoare, laptop-uri, etc. Victimele sunt abordate din senin, sub pretextul nevoii urgente de a repara o falsă problemă tehnică identificate pe dispozitivul pe care le folosesc. Impostori operează prin intermediul global call-center și rețelele de intermediari și de a folosi diferite metode: telefon (de obicei fixe), pop-up-uri, e-mail, social media și chat online.

Potrivit unui studiu la nivel mondial, publicat de Microsoft în septembrie 2018, 63% dintre utilizatorii de tehnologie au fost vizate de o astfel de acțiune frauduloasă, 1 din 5 oameni a continuat să interacționeze după contactul inițial, și 1 la 10, de asemenea, a suferit un prejudiciu material, în mod direct sau indirect. Cele mai expuse la pierderea fost generația Milenară (24-37 ani). În fiecare lună, Microsoft primește 11.000 de rapoarte false false suport tehnic creanțe provenind din întreaga lume.

Un număr limitat de astfel de cazuri au fost raportate în România. În cele mai multe cazuri, persoanele vizate de infractorii agresori au fost contactate pe telefonul fix. Victimele sunt cel mai adesea oameni în vârstă, probabil să creadă false scenarii. Cei care sunt vorbitori de limba engleză și de a folosi fapte concrete în conversație pentru a construi o mai credibile profil. Dintre cazurile raportate la noi în țară, Poliția română a estimat că 10 la sută a implicat pierderi financiare.

În cadrul strategiei de combatere a acestor situații frauduloase care implică false suport tehnic, prevenirea este cheia. Campanii de conștientizare și evenimente sunt principalele mijloace prin care escrocherii cibernetice pot fi prevenite. În același timp, în scopul de a proteja consumatorii de aceste atacuri, Microsoft alocă resurse specializate pentru dezvoltarea de instrumente și tehnologii pentru a identifica și bloca site-uri frauduloase. Dacă evenimentul a avut loc deja, victimele ar trebui să aducă imediat la cunoștința calificat organe de specialitate, care, de asemenea, dedice resurse pentru a investiga faptele și a responsabilității la nivel național și internațional.

“Înșelătorie campanii în România au crescut în ultimii ani și acest fenomen este vizibil prin numărul mare de notificări CERT-RO primește pe principalele canale de comunicare. Este nevoie de o cooperare strânsă și eficientă pe partea de conștientizare între sectorul public și mediul privat. Prin urmare, astăzi,’s întâlnire poate fi un model de urmat în viitor,”, a declarat Catalin Arama, directorul general al CERT-RO.

“Deși nu sunt multe cazuri înregistrate în România, Microsoft este o companie care este extrem de preocupat de siguranța utilizatorilor produselor sale, precum și stabilirea și menținerea unei relații de încredere cu ei. În parteneriat cu CERT-RO și Poliției române, vrem să informeze utilizatorii despre acest tip de înșelăciune, pentru a le împiedica de la care se încadrează victima la oameni care sunt în mod fals reprezentate ca Microsoft’s reprezentanți,”, a spus Magda Popescu, Microsoft Corporation avocat, Digital crimes Unit.

“de Prevenire a Criminalității este una dintre sarcinile al Poliției române. Institutul pentru Prevenirea Criminalității și de Cercetare este în mod constant îngrijorat de faptul că, prin activitățile sale, le va oferi cetățenilor cu soluții la problemele cu ziua de Azi, azi’s de activitate este un model de bună practică în domeniul de cooperare inter-instituțională. Chiar dacă nu avem un număr alarmant de cazuri în România, împreună cu partenerii noștri, Microsoft și CERT-RO, dorim să informăm cetățenii că astfel de infracțiuni pot apărea, dar și de conștientizare a pericolelor, putem evita care se încadrează victime,”, a spus Șef Comisar de Poliție Ramona Dabija, director al Institutului pentru Prevenirea Criminalității și de Investigație.

The post Ziua Internetului mai Sigur: ele sunt cele mai expuse la înșelătorie on-line pierderi apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *