România lui RON să stabilească noi minime față de monedele greu ca investitorii încep să fie sceptici cu privire la locale outlook

DISTRIBUIE

România lui RON să stabilească noi minime față de monedele greu ca investitorii încep să fie sceptici cu privire la locale outlook

moneda romaneasca se încadrează mai adânc pe piețele valutare vineri ca investitorii incep sa fie tot mai sceptici cu privire la outlook locale și din cauza deteriorarea rapidă a schimburilor comerciale și a balanței de cont curent.

În dimineața zilei de vineri, RON a fost de tranzacționare la 4.7680/EUR, dar în ziua precedentă, când piața românească a fost închis din cauza la o sărbătoare locală, RON a scăzut la 4,78/EURO.

Analistii spun lui RON amortizarea se bazează pe mai slabe perspectivele în ceea ce privește România.

„Având în vedere relativa lipsa de profunzime a pieței forex, astfel de mișcări pot apărea de la câteva mari jucători internaționali pentru activități de tranzacționare. În timp ce este evident, de asemenea, de la alte active locale’ nesatisfăcătoare că investitorii au început să fie mai sceptici cu privire la outlook locală, există, de asemenea, unele argumente fundamentale RON de ce ar trebui să fie mai mică, dacă luăm în considerare deteriorarea rapidă a schimburilor comerciale și a balanței de cont curent,” BCR economist-șef Horia Braun-Erdei a spus.

„În acest context, chiar și pentru BNR o depreciere de 2 -3 la sută nu este ceva care ar trebui să fie considerat ca fiind contrar orientării politicii, cu toate acestea, banca centrală ar putea într-adevăr doriți pentru a evita obținerea într-o spirală de amortizare-inflația-pierderea încrederii în România, așa că, dacă această tendință se agraveaza se poate obține în mod”, a adăugat el.

Analiștii subliniază că RON amortizarea este mult mai important decât în cazul altor valute regionale.

RON este, de asemenea, pierderea de valoare față de alte monedele majore la nivel global. Dolarul american este în prezent tranzacționate la aproape 4.2080/RON, CHF – la 4.2250/RON.

miercuri, moneda națională a României a suferit una dintre cele mai mari corecții în ultimii ani față de moneda unică Europeană. RON a ajuns la un nou all-time scăzut pentru a șaptea zi la rând, rata de schimb în creștere cu 0,9 la sută la 4.7569/EURO.

Analiștii suspect speculative pariurile impotriva monedei nationale ca banca centrală a redus marge de manevra din cauza unei recente decizii a guvernului de a impune o rata pieței monetare bazate pe taxa pe bănci active.

Dar Banca Națională a României (BNR) reprezentanții susțin că deprecierea leului românesc nu poate fi legat de un atac speculativ, ci este legată de o lipsă de credibilitate pentru investitorii care deține RON moneda.

„n-aș spune că un atac speculativ. Există multe elemente aici – avem un fundal situație, una de conjunctură și un moment. Toate trei au contribuit la rezultatul, și anume: lipsa de credibilitate pentru investitorii care dețin RON și care încep să meargă din exploatațiile lor. (…) lipsa de credibilitate este într-adevăr ceea ce ne îngrijorează mai mult decât orice altceva,” purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a spus.

The post România lui RON să stabilească noi minime față de monedele greu ca investitorii încep să fie sceptici cu privire la outlook locale appeared first on Business Review.

România lui RON să stabilească noi minime față de monedele greu ca investitorii încep să fie sceptici cu privire la locale outlook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *