România e RON cade să proaspăt all-time low vs EUR

DISTRIBUIE

România e RON cade să proaspăt all-time low vs EUR

moneda națională a României, în LEI, a atins marți un nou all-time scăzut în raport cu moneda unică Europeană, cursul de schimb ridicându-se la 4.6822/EURO, Banca Națională a României (BNR) date arată.

luni, cursul de schimb de referință a fost de RON 4.6771/EUR. Anterior all-time scăzut în raport cu moneda unic a European a s-a ajuns la 11 ianuarie 2019, de 4.6782/EURO.

Experții avertizează că RON amortizarea este normal, din cauza mare de cont curent și a deficitului bugetar, dar se așteaptă ca banca centrală să intervină.

luni, banca centrală a diminuat presiunea pe RON printr-o neașteptată depozit licitație de 12,9 miliarde LEI, reducerea excesului de lichiditate din piață.

„oarecum surprinzător BNR depozit licitație facilitat unele cu susul presiunile pe cursul EUR/RON. (…) Cu nr serioase presiuni pentru a testa potențialul de creștere, vom fi atenti la alte indicii indirecte (de gestionare a lichidității, oficial fixare) pentru a evalua intervalul de BNR zona de confort pentru pereche,” analiștii ING Bank, a declarat, marți.

dolarul american a câștigat 0,4 la sută la 4.0973 RON.

România este de trei luni de pe piața monetară rata (ROBOR), principalul indicator care stabilește ratele dobânzilor pentru RON debitori în valută, a refuzat marți să 2.89%, se apropie de 7 luni a scăzut atins săptămâna trecută (2.88%).

post României RON cade să proaspăt all-time scăzut față de EURO appeared first on Business Review.

România e RON cade să proaspăt all-time low vs EUR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *