România e RON cade să proaspăt all-time low vs EUR pentru 6-a zi la rând, a pierdut 1 pct din valoarea sa în 2019

DISTRIBUIE

România e RON cade să proaspăt all-time low vs EUR pentru 6-a zi la rând, a pierdut 1 pct din valoarea sa în 2019

moneda națională a României, în LEI, a atins marți un nou all-time scăzut față de moneda unică Europeană, pentru a șasea zi consecutiv, cursul de schimb ridicându-se la 4.7142/EURO, Banca Națională a României (BNR) arată date. Comparativ cu sfârșitul anului 2018, RON a pierdut 1% din valoarea acestuia.

luni, cursul de schimb de referință a fost de RON 4.7081/EUR, de asemenea, un tot-timp redus.

rezultatele slabe ale moneda romaneasca este din cauza nivelului ridicat de importurile vândute în decembrie 2018 și, noile taxe impuse de guvern, în conformitate cu oficialii băncii centrale.

„deficitul comercial a ajuns la 14 miliarde de EURO în decembrie 2018, și importatorilor care a adus bunuri în România își schimbă RON în EURO să își plătească furnizorii străini. Un alt motiv pentru depreciere vine de la noile taxe anunțate de guvern în decembrie”, Adrian Vasilescu, consilier al băncii centrale guvernator, a spus BR.

Experții avertizează că RON amortizarea este normal din cauza mare de cont curent și a deficitului bugetar, dar se așteaptă ca banca centrală .

„Banca Națională a României a semnalat că nu va lăsa să efectueze ratele de inactivitate la facilitatea de depozit și a organizat un depozit de licitație,” analiștii ING Bank, a declarat marți.

luni, banca centrală a diminuat presiunea pe RON prin cel de-al doilea depozit de licitație în două săptămâni, de 4,3 miliarde LEI, reducerea excesului de lichiditate din piață.

dolarul american a câștigat 0,3 la sută la 4.1491 RON.

România este de trei luni de pe piața monetară rata (ROBOR), principalul indicator care stabilește ratele dobânzilor pentru RON debitori în valută, se afla, marti, la 2,97 la sută.

post României RON cade să proaspăt all-time low vs EUR pentru 6-a zi la rând, a pierdut 1 pct din valoarea sa în 2019 apărut pentru prima dată pe Business Review.

România e RON cade să proaspăt all-time low vs EUR pentru 6-a zi la rând, a pierdut 1 pct din valoarea sa în 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *