România este deficitul public a crescut de 3,2 ori în perioada ianuarie-octombrie, la 4,5 miliarde de euro

DISTRIBUIE

România este deficitul public a crescut de 3,2 ori în perioada ianuarie-octombrie, la 4,5 miliarde de euro

Romania bugetului general consolidat, care include fiscală și bugetele sociale ale guvernului, a înregistrat după primele zece luni ale acestui an un deficit de 21 de miliarde de LEI (4,5 miliarde de EURO), sau cu 2,2 la sută din PIB estimat, fiind de 3,2 ori mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, potrivit ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici.

ministrul susține că guvernul va păstra deficitul bugetar la 3 pcercent din PIB până la sfârșitul anului 2018, potrivit hotnews.ro.

Ministrul De Finanțe nu a an a lansat detaliile bugetului pentru primele 10 luni ale acestui an.

După primele zece luni din 2017, deficitul public a fost de 6,62 miliarde LEI (1,45 miliarde EUR), sau cu 0,8 la sută din PIB.

Comisia Europeană a stabilit recent că România nu a luat nici o acțiune eficientă ca răspuns la recomandarea Consiliului din iunie, iar acum propune o recomandare revizuită de o ajustare structurală anuală de cel puțin 1 la sută din PIB în 2019.

În ianuarie-septembrie 2018, veniturile bugetare au crescut cu 13,6 la sută față de primele nouă luni din 2017, dar cheltuielile au crescut cu 18,4 la sută.

bugetul general, în primele nouă luni din 2018 închis cu un deficit de RON de 16,8 miliarde de euro, sau de 1,77% din PIB, Ministerul de Finanțe arată datele.

ministrul de Finanțe declarații sugerează deficitul pentru luna octombrie a fost de aproape 4,2 miliarde de LEI (circa 900 de milioane de EURO), ceea ce face mai dificil pentru guvern să mențină deficitul bugetar sub ținta oficială de 3% din PIB.

Veniturile din contribuții sociale au crescut cu 37,3 la sută în ianuarie-septembrie, veniturile din TVA au crescut cu 9 la sută, în timp ce veniturile din impozitul pe venit au scăzut cu 25,3 la sută, comparativ cu ianuarie-septembrie 2017.

În același timp, bugetare, cheltuielile salariale au crescut cu 25,3% în primele nouă luni, iar cheltuielile de capital au crescut cu 46,7 la sută.

Cheltuieli cu bunuri și servicii s-au majorat cu 9,2 la sută în comparație cu aceeași perioadă a anului 2017.

Creșterea cheltuielilor cu dobânzile

Dar experții sunt îngrijorați în special de creșterea rapidă a guvernului, cheltuielile cu dobânzile.

datele Oficiale arată că cheltuielile cu dobânzile au crescut cu 21,5% în primele nouă luni ale acestui an, la LEI 9,7 miliarde de LEI la 8 miliarde de euro în ianuarie-septembrie 2017.

deficite Mai mari pot face mult mai dificil pentru guvernul romaniei pentru a strânge fonduri în vederea finanțării datoriei publice.

România este deja stat membru al uniunii europene, care plătește cele mai mari rate ale dobânzii pentru datoriile sale (3.96% pe an în 2017) și recente date Eurostat au arătat România au înregistrat cea mai mare rată anuală a inflației în rândul statelor membre ale Uniunii Europene timp de opt luni într-un rând în acest an.

România e stat suveran obligațiuni pe 10 ani randament, un barometru pentru costul de finanțare în economie, ajuns anul acesta 4 ani de mare de mai mult de 5 la sută, pe fondul preocupărilor în creștere în ceea ce privește starea de sănătate a finanțelor publice.

funcția publică a României a crescut de 3,2 ori în perioada ianuarie-octombrie, la 4,5 miliarde de euro appeared first on Business Review.

România este deficitul public a crescut de 3,2 ori în perioada ianuarie-octombrie, la 4,5 miliarde de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *