România e pensii private manageri forțat de guvern de majorare a capitalului cu suma de 760 de milioane în acest an pentru a rămâne pe piață

DISTRIBUIE

România e pensii private manageri forțat de guvern de majorare a capitalului cu suma de 760 de milioane în acest an pentru a rămâne pe piață

Cele șapte Pilonul II de pensii private manageri din România trebuie să-și mărească capitalul de RON 3.55 miliarde EUR (760 milioane de euro) până la sfârșitul acestui an, în scopul de a continua activitățile lor, după noul regulament, aprobat la sfârșitul anului trecut de către guvern, potrivit calculului făcut de reglementare a pieței financiare (ASF), citat de hotnews.ro.

La fondurile de pensii managerii trebuie să își majoreze capitalul total de RON de 1,6 miliarde de euro până la sfârșitul lunii iunie și până RON 3.55 miliarde de euro până la sfârșitul anului, o sumă foarte mare pentru o piață cu active totale de aproape 10 miliarde de EURO la sfârșitul anului 2018.

Contribuabili sunt, de asemenea, a permis pentru a muta lor de contribuții la Pilonul II schema de la Pilonul I (pensii publice), dar ASF estimează că foarte puțini Români vor face o astfel de decizie.

cu toate Acestea, noul regulament va genera la 7 administratorii fondurilor de pierderi între RON 43.4 milioane de euro, în cel mai bun caz, și RON 50.4 milioane de euro, în cel mai rău caz scenariu.

Cele șapte Pilonul II, managerii de fonduri în România sunt NN, Allianz, Aegon, BCR, BRD, Generali și Metropolitane.

România e obligatoriu de pensii private fonduri avut active de RON 48.2 miliarde EUR (10.4 miliarde de euro) sub administrația de la sfârșitul lunii noiembrie, în creștere cu 2,4 la sută comparativ cu luna octombrie, și aproape două treimi din sumă sunt investite în obligațiuni guvernamentale.

Aproape 63 la sută din suma totală este investit în titluri de stat, în timp ce 19.35% este plasat în acțiuni și 7,8 la sută în conturi bancare, potrivit datelor oficiale.

La sfârșitul lunii decembrie, guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care a introdus schimbări majore în pensiile private obligatorii (Pilonul II) schema.

guvernul a trântit fondurilor de pensii, taxe și forțele privat administratorilor de fonduri pentru a crește capitalul lor, în scopul de a continua activitatea și în România.

În acest moment, șapte managerii de fonduri sunt active pe Pilar II piață în România.

La sfârșitul anului 2017, guvernul a redus contribuția la Pilonul II la 3,75 la sută din salariul brut în 2018, de la 5,1 la sută în ultimul an, justificând decizia prin majorarea venitului brut cu 25%, după transferul contribuțiilor sociale plătite de angajatori angajaților.

 

post României pensii private manageri forțat de guvern de majorare a capitalului cu suma de 760 de milioane în acest an pentru a rămâne pe piață a apărut pentru prima dată pe Business Review.

România e pensii private manageri forțat de guvern de majorare a capitalului cu suma de 760 de milioane în acest an pentru a rămâne pe piață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *