România este principalul partid de guvernământ vrea să ridice impozitele pe producție internă de gaze naturale favorizează importurile din Rusia

DISTRIBUIE

România este principalul partid de guvernământ vrea să ridice impozitele pe producție internă de gaze naturale favorizează importurile din Rusia

Romania’s, principalul partid de guvernământ, PSD, a propus în parlament un amendament care va crește impozitele locale producătorii de gaze, o miscare care favorizează importurile din Rusia, potrivit experților.

în Conformitate cu această propunere, fiscale suplimentare plătite de către producătorii interni de gaze naturale extrase în România va fi calculată în funcție de prețurile de tranzacționare ale butucului de la CEGH Viena.

amendamentul A fost votat deja în Industrie și Servicii comitet al camerei inferioare a parlamentului româniei, potrivit Economica.net.

Cei doi mari producători de gaze din România, Romgaz și OMV Petrom, se plătește începând cu anul 2013 impozitul pe venituri suplimentare bazate pe prețul real al gazelor din România.

Această nouă măsură va crește povara fiscală pe piața locală producătorii de gaze și va favoriza importurile din Rusia, spun expertii.

„Corelarea impozite din sectorul de petrol și gaze pe bursa de Valori din Viena este o mare greșeală! O astfel de decizie generează creșterea prețurilor și scăderea producției interne – și o creștere a importurilor din Rusia. Nici o altă țară din lume nu face asta”, a spus Răzvan Nicolescu, fostul ministru al Energiei.

La începutul acestui an, România’s resurse minerale reglementare (ANRM) a aprobat un ordin de instituire a unei noi metodologii de calculare a prețului de referință pentru gazele naturale extrase în România.

Potrivit acestui ordin, prețul de referință pentru gazele naturale extrase în România va fi calculată în funcție de prețurile de tranzacționare ale butucului de la CEGH Viena.

română a companiilor de Explorare și Producție petrolieră (ROPEPCA) a acuzat ANRM de a emite ordinul, fără a lua în considerare pozițiile exprimate de principalele internă de gaze naturale a producătorilor în cadrul unei consultări publice, și în loc bazează exclusiv pe concluziile unui studiu semnat de un profesor universitar de la Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești.

„prețul De referință trebuie să fie reprezentată de prețul de piață în România. Noi credem că o piață externă nu reprezintă piața românească, nu avem nimic de-a face cu Baumgarten hub din Austria, unde gazul este vândut de mai multe ori și nu este modul corect de a plăti redevențele în România. O abordare corectă ar fi să se plătească drepturi de autor, la prețul de piață stabilit de producătorii din România, nu din exterior,” Harald Kraft, președintele ROPEPCA, a declarat la acel moment.

The post România’s, principalul partid de guvernământ vrea să ridice impozitele pe producție internă de gaze naturale favorizează importurile din Rusia appeared first on Business Review.

România este principalul partid de guvernământ vrea să ridice impozitele pe producție internă de gaze naturale favorizează importurile din Rusia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *