România SE confruntă angajații fiscale provocări în 2019 la buget a guvernului dificultăți

DISTRIBUIE

Românii care lucrează în sectorul IT se confruntă cu provocări majore în 2019, guvernul a eliminat subvenția specială a introdus în 2018, în scopul de a evita salariul scade, și ar putea reintroduce impozitul pe venit pentru angajații din cauza presiunile bugetare.

de Angajați în sectorul IT au acum cele mai mari venituri în România. În noiembrie 2018, câștigul salarial lunar net în sectorul IT au fost RON 6,835 (EUR 1,470), mai mult decât dublu față de media națională de 600 de EURO.

Începând cu anul 2001, CĂ angajații din România sunt exceptate de la plata impozitului pe venit, măsură introdusă pentru a sprijini dezvoltarea sectorului.

Dar această măsură ar putea fi eliminate în curând, ca salariile din industrie sunt acum considerate suficient de mare pentru a nu mai fi sprijinite prin stimulente fiscale.

o Altă măsură, o subvenționare a salariilor pentru sectorul IT a introdus în februarie 2018, a fost aplicat până la sfârșitul anului trecut.

Mai mult de 100.000 de oameni sunt lucrează în prezent în România industria IT, care deja are un mare impact asupra economiei locale.

Potrivit unui raport oficial publicat de Institutul Național de Statistică, 205,900 de Români lucrează în tehnologia informației și comunicații (IT&C) o înaltă valoare adăugată sectorului.

La capătul opus al scalei, 1,74 de milioane de oameni, reprezentând 20.8 la sută din Romania e total forță de muncă (8.37 milioane de euro), a lucrat în agricultură, la data de 1 ianuarie 2018.

1,7 milioane de persoane care lucrează în agricultură au produs 4,4 la sută din PIB-ul României în 2017, în timp ce 205,900 oameni care lucrează în IT&C au constituit 5.1 la sută din PIB-ul țării, potrivit Business Review calcule bazate pe datele oficiale.

The post România SE confruntă angajații fiscale provocări în 2019 la buget a guvernului dificultăți apărut pentru prima dată pe Business Review.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *