Guvernul româniei aproape de încălcare publice a UE limitei de deficit de 3 procente din PIB cheltuielile cu salariile au crescut

DISTRIBUIE

Guvernul româniei aproape de încălcare publice a UE limitei de deficit de 3 procente din PIB cheltuielile cu salariile au crescut

Romania este aproape de încălcare în 2018 bugetul Uniunii Europene deficit ceilling de 3 la sută din PIB, pentru prima dată din 2011, ca datele oficiale arată un deficit fiscal de 2,74 la sută din PIB în perioada ianuarie-noiembrie și decembrie este, din punct de vedere istoric, un mare deficit lună pentru bugetul româniei.

de România la bugetul general consolidat, care include fiscală și bugetele sociale ale guvernului, a înregistrat după primele 11 luni ale acestui an un deficit de RON 26 miliarde de euro (5,6 miliarde EUR), sau 2,74% din PIB estimat, de 2,5 ori mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017 ca creșterea cheltuielilor umbrește creștere a veniturilor, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanțe.

veniturile Bugetare au crescut cu 14,6 la sută față de primele 11 luni din 2017, dar cheltuielile au crescut cu 20,6 la sută.

bugetul general în primele 11 luni din 2018 închis cu un deficit de RON 26 de miliarde de euro, sau de 1,77% din PIB estimat, comparativ cu un deficit de RON 10,2 miliarde de euro în aceeași perioadă a anului 2017, Ministerul Finanțelor arată datele.

După primele 10 luni ale acestui an, bugetul a înregistrat un deficit de RON 20.86 miliarde de euro (4,6 miliarde EUR), sau cu 2,2 la sută din PIB.

datele Oficiale sugerează deficitul pentru luna noiembrie a fost de RON 5,1 miliarde de EURO (1,1 miliarde de euro), ceea ce face aproape imposibil pentru guvern de a menține deficitul bugetar sub ținta oficială de 3% din PIB.

Experții au avertizat, după ultima rectificare bugetară, care oficial ținta de deficit de 3 la suta din PIB-ul va fi încălcat.

„Consiliul Fiscal consideră că este probabil ca ținta de deficit bugetar va fi depășit cu aproximativ 6 miliarde de LEI, având ca sursă de supraestimare cu privire la TVA și accize venituri, precum și de subestimare a cheltuielilor cu asistența socială,” România Consiliul Fiscal a spus pe 4 decembrieron, într-o opinie publică cu privire la situația bugetului.

Veniturile din contribuții sociale au crescut cu 37,5%, veniturile din TVA au crescut cu 10,5 la sută, în timp ce veniturile din impozitul pe venit au scăzut cu 25,5 la sută comparativ cu ianuarie-noiembrie 2017.

În același timp, bugetare, cheltuielile salariale au crescut cu 25,5% în primele 11 luni, iar cheltuielile de capital au crescut de 62.2 la sută.

Cheltuieli cu bunuri și servicii au crescut cu 11,2% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017.

Creșterea cheltuielilor cu dobânzile

Dar experții sunt îngrijorați în special de creșterea rapidă a guvernului, cheltuielile cu dobânzile.

datele Oficiale arată că cheltuielile cu dobânzile au crescut cu 25,3 la sută în primele 11 luni ale acestui an, la LEI 12.2 miliarde de euro, de la RON de 9,7 miliarde de euro în ianuarie-noiembrie 2017.

deficite Mai mari pot face mult mai dificil pentru guvernul romaniei pentru a strânge fonduri în vederea finanțării datoriei publice.

România este deja stat membru al uniunii europene, care plătește cele mai mari rate ale dobânzii pentru datoriile sale (3.96% pe an în 2017) și recente date Eurostat au arătat România au înregistrat cea mai mare rată anuală a inflației în rândul statelor membre ale Uniunii Europene timp de opt luni într-un rând în acest an.

România e stat suveran obligațiuni pe 10 ani randament, un barometru pentru costul de finanțare în economie, ajuns anul acesta 4 ani de mare de mai mult de 5 la sută, pe fondul preocupărilor în creștere în ceea ce privește starea de sănătate a finanțelor publice.

Noi taxe în 2019

are nevoie Disperată de bani pentru a-și finanța creșterea cheltuielilor, guvernul a recentlty a introdus o taxă pe activele bancare de 0,3 la sută de la 1 ianuarie 2019, și acoperiți de retail si corporate prețului la gaze de la 68 RON/Mwh.

De asemenea, guvernul a impus taxe speciale de 2 la sută din cifra de afaceri a companiilor energetice și de 3% pentru companii de telecomunicații.

Experții spun că plafonarea internă a prețurilor la gaze naturale va lovi greu principalii doi producători de gaze din România, Romgaz și OMV Petrom, și va limita investițiile în câmpuri de gaze, în timp ce avantajele pentru consumatori de vânzare cu amănuntul sunt doar pe termen scurt.

legislația UE în domeniul concurenței interzice astfel de practici și energie directive impun o liberalizare a prețurilor la gaze, pe care România a făcut deja până în aprilie 2017.

Dacă propunerea trece, România ar putea risc proceduri de infringement de către Comisia Europeană. De asemenea, experții susțin că o astfel de măsură va favoriza importurile de gaze din Rusia.

Gospodării în România a plătit în 2017 cele mai mici prețuri pentru gaze și cea de-a cincea mai mici prețuri pentru energie electrică între cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, potrivit Eurostat.

guvernul nu a lansat până acum un proiect de buget pentru anul 2019 și mulți experți spun că nu are bani pentru a-și finanța creșterea cheltuielilor privind funcționarilor publici salariile și pensiile.

The post guvernul României aproape de încălcare publice a UE limitei de deficit de 3 procente din PIB cheltuielile cu salariile au crescut apărut pentru prima dată pe Business Review.

Guvernul româniei aproape de încălcare publice a UE limitei de deficit de 3 procente din PIB cheltuielile cu salariile au crescut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *