Guvernul româniei a costurilor îndatorării supratensiuni la 7 luni de mare

DISTRIBUIE

Guvernul româniei a costurilor îndatorării supratensiuni la 7 luni de mare

Romania e stat suveran obligațiuni pe 10 ani randament, un barometru pentru costul de finanțare în economie, a ajuns la 7 luni de mare de 5,17 la sută (de la mijlocul-preț sau medie dintre ask si bid), luni, in crestere de la 5.09 la sută, vineri, pe fondul preocupărilor în creștere în ceea ce privește starea de sănătate a finanțelor publice. Ministerul de Finanțe nu a lansat încă un proiect de buget pentru anul 2019 și mulți experți spun că nu are bani pentru a-și finanța creșterea cheltuielilor privind funcționarilor publici salariile și pensiile.

Banca Națională a României (BNR) date arată că suverane obligațiuni pe 10 ani randamentele 5.04/5.30 la sută, luni, cel mai ridicat nivel din 29 iunie 2018, de 4.97/5.21% vineri.

Experții spun că principalii determinanți creștere a randamentelor obligațiunilor sunt preocupările privind statul de România finanțelor publice și sunt deosebit de preocupați de creșterea rapidă a guvernului, cheltuielile cu dobânzile.

datele Oficiale arată că cheltuielile cu dobânzile au crescut cu 27,8 la sută anul trecut, la 12,9 miliarde LEI, de la RON 10.1 miliarde de euro în 2017.

deficite Mai mari pot face mult mai dificil pentru guvernul romaniei pentru a strânge fonduri în vederea finanțării datoriei publice.

luni, o licitație pentru obligațiuni de stat este văzută cu scepticism de către experți.

„Astăzi, Ministerul de Finanțe intenționează să vândă 400 LEI milioane în Sep-2031 obligațiuni. Această sumă nu a fost ușor să-și vândă chiar și în vremuri mai bune. Ne așteptăm la unele parțială de alocare spre sfârșitul mai mare de pe piața secundară,” analiștii ING Bank, a declarat, luni, într-o notă de cercetare.

România este deja stat membru al uniunii europene, care plătește cele mai mari rate ale dobânzii pentru datoriile sale.

de fapt, mulți experți sugerează că Ministerul de Finanțe a început să se simtă consecințele propriilor sale măsuri ca băncile și alți investitori sunt afișate mai mic interes în cumpărarea de obligațiuni suverane și cerând dobânzi mai mari.

În ianuarie, aproape toate licitațiile pentru certificate de trezorerie și obligațiuni de stat nu a reușit ca investitorii au arătat puțin interes pentru a finanța guvernul româniei.

datele Ministerului Finanțelor publice a arătat că România bugetului general consolidat, care include fiscală și bugetele sociale ale guvernului, înregistrat pentru tot anul 2018 a unui deficit de RON de 27,3 miliarde de euro (5,9 miliarde EUR), sau 2,88 la sută din PIB estimat, onu 12,5 la sută în comparație cu anul 2017 ca creșterea cheltuielilor umbrește creștere a veniturilor.

în criză de surse de venituri, guvernul a introdus recent o taxă pe activele bancare de 0,3 la sută de la 1 ianuarie 2019, și acoperiți de retail si corporate prețului la gaze de la 68 RON/Mwh.

De asemenea, guvernul a impus taxe speciale de 2 la sută din cifra de afaceri pe firme de energie și de 3% pe companii de telecomunicații.

The post guvernul României costurilor îndatorării supratensiuni la 7 luni appeared first on Business Review.

Guvernul româniei a costurilor îndatorării supratensiuni la 7 luni de mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *