România este ministrul Finanțelor preia președinția consiliului Ecofin

DISTRIBUIE

România este ministrul Finanțelor preia președinția consiliului Ecofin

ministrul român de Finanțe a preluat președinția consiliului Ecofin, consiliul de miniștrii Finanțelor ai UE, de la omologul său Austriac, ca România se pregătește să fie la cârma Consiliului UE pentru șase luni.

ministrul De Finanțe Eugen Teodorovici a preluat de la omologul său Austriac, Consiliul ECOFIN a Președinției.

„Ministrul român al Finanțelor va prezida reuniunile Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare din Uniunea Europeană (ECOFIN) în perioada ianuarie-iunie 2019. Timp de șase luni, Ministrul Eugen Teodorovici va asigura un regim alimentar echilibrat și pragmatic reprezentare a Uniunii’s interesele economice și financiare Europene,” Ministerul Finanțelor, a declarat marți, într-un comunicat de presă.

Ministerul De Finanțe a urmărit o reformă administrativă program, în scopul de a reduce birocrația, pentru a îmbunătăți infrastructura și sprijinul României președinția Consiliului UE în prima jumătate a anului 2019.

ministerul a creat 14 posturi noi cu contracte care alerga până la 31 August 2019 pentru a sprijini România a președinției Consiliului UE. Ministerul a actualizat, de asemenea, organigrama Ministerului și administrația fiscală agenția ANAF.

Începând cu 1 ianuarie 2019, România va gestiona dialogul cu alte instituții ale UE și se va ocupa de agenda Europeană la nivel sectorial pentru Consiliu. În timpul președinției, țara va organiza, de asemenea, întâlniri informale de factorii de decizie din UE.

The post România, ministrul Finanțelor preia Ecofin președinția apărut pentru prima dată pe Business Review.

România este ministrul Finanțelor preia președinția consiliului Ecofin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *