Sectorul energetic din românia se confruntă cu o criză majoră din cauza grevei minerilor; centrale electrice de curând a alerga afară de cărbune

DISTRIBUIE

Sectorul energetic din românia se confruntă cu o criză majoră din cauza grevei minerilor; centrale electrice de curând a alerga afară de cărbune

O grevă a minerilor în județul Gorj, care lucrează la Complexul Energetic Oltenia, a autorităților române caută cu disperare soluții pentru a preveni o criză în sectorul energetic. În ciuda auzit promisiuni de salarii mai mari sau chiar amenințări de a fi luate în instanța de judecată, minerii nu sunt dispuși să se oprească greva.

nici un oficial guvernamental Nu a călătorit în Gorj încă să se întâlnească cu minerii – nu chiar ministrul Energiei. Minerii au, de asemenea, a spus că nu mai au încredere în liderii de sindicat. CE Oltenia are peste 13.000 de muncitori și este unul dintre cei mai mari angajatori din România.

CE Oltenia a fost în necaz pentru o lungă perioadă de timp, cu 1 miliard de LEI în pierderilor așteptate pentru 2018, dar situația sa financiară a fost făcut chiar mai rău de recenta introducere a 2% impozit pe cifra de afaceri la companii de energie.

compania a fost nevoie de investiții majore pentru a deveni mai eficiente. Acesta acoperă aproximativ un sfert din România’s nevoile energetice, dar conduce la costuri foarte ridicate.

Dacă nu se schimbă nimic, Rovinari planta va alerga afară de livrările de cărbune în câteva ore, și alții – Turceni, Craiova si Isalnita – va urma curând după.

Ca o soluție de ultimă instanță, o criză energetică comitetul poate fi numit pe joi, dar o soluție clară nu a fost încă găsit. Comitetul va include membri ai guvernului, reprezentanții companiei Naționale de Energie Centru de Expediere și serviciile secrete.

România riscă acum să fie în imposibilitatea de a acoperi un sfert din necesarul de energie – o situație fără precedent în ultimii 30 de ani.

PM Dancila-mă, miercuri, cu ministrul Energiei, Anton Anton și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici – atât, considerat responsabil pentru situația de astăzi. Cu toate acestea, toți au refuzat să discute cu presa după întâlnirea lor, ceea ce sugerează că nici o soluție rezonabilă s-a ajuns.

minerii au fost amenințați de către CE Oltenia care vor fi luate în instanța de judecată și să plătească daune de la societate, dar asta nu-i convinge să pună capăt grevei.

o Altă soluție oficialii pot solicita este de a lovi înțelegeri cu țările vecine pentru a obține o situație de urgență în aprovizionarea cu energie, dar acest lucru ar necesita o legislație care nu exista, deci nu continuă să fie o mulțime de confuzie în această privință.

 

post sectorul energetic din România se confruntă cu o criză majoră din cauza grevei minerilor; centrale electrice de curând a alerga afară de cărbune apărut pentru prima dată pe Business Review.

Sectorul energetic din românia se confruntă cu o criză majoră din cauza grevei minerilor; centrale electrice de curând a alerga afară de cărbune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *