România electronice și electrocasnice de piață trebuie să depășească 2 miliarde de EURO în 2018

DISTRIBUIE

România electronice și electrocasnice de piață trebuie să depășească 2 miliarde de EURO în 2018

La electronice și electrocasnice de piață ar putea depăși 2 miliarde de EURO (RON 9.5 miliarde de euro) pragul în acest an, pe fondul Romania’s apetitul pentru Black Friday achiziții și sezonul de cumpărături de Crăciun, potrivit unei analize realizată de KeysFin.

“comerțul de produse electronice și electrocasnice este foarte bine centrat în jurul unor mari investitori. Deși există peste 600 de companii la nivel național în acest sector, doar câteva dintre ele sunt capabile să supraviețuiască alături de mari jucători, ceea ce explică de ce numărul de companii a scăzut anul trecut cu 8 la sută comparativ cu anul 2016 și cu 15 la sută comparativ cu anul 2013. Ne așteptăm ca procesul de consolidare să continue, cu investiții importante în rețelele de retail, în logistică și în special în segmentul on-line, care va contribui la procesul de coagulare a pieței,”, arată raportul.

analiza, care a luat în considerare evoluția societăților a căror activitate principală este comerțul cu amănuntul al aparatelor de uz casnic și electronice, în magazine specializate, arată că această piață este extrem de concentrată, cu cinci companii reprezentând 93% din cifra de afaceri totală la nivel național.

Conform datelor pentru anul 2017, liderul de piață este Dante International (eMag), cu o cifra de afaceri de RON de 3,31 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 39,7% din total național de afaceri. De asemenea, printre primii retaileri sunt Altex Romania, cu un business de RON de 3,28 miliarde de euro (39.4%), Flanco Retail (RON 983 milioane de euro, cu 11,8 la sută din total), Euro GSM Impex (RON 113 milioane de lei, cu 1,4 la sută din total) și Gorenje Romania (de 77,6 milioane LEI, cu 0,9 la sută din total). Cum se vede, diferența dintre primii doi comercianți cu amănuntul și a patra sau a cincea este foarte mare.

“Ca Dante International SA (eMag) s-a axat pe investiții semnificative, anunță lansarea celui mai mare depozit din Romania, cea mai profitabila companie a fost Altex Romania, cu un profit de RON de 48,7 milioane de euro. Clasamentul celor mai profitabile companii din acest sector este completat de Domo SRL (RON 6,4 milioane), Flanco Retail (RON 5.2 milioane de euro), Nordic Romar SRL (RON 4.9 milioane de euro) și Euro GSM Impex SRL (4,3 milioane LEI) Cele mai profitabile cinci companii generate de 70,3 la sută din totalul pieței de profit,” prezinta KeysFin.

Potrivit analiștilor, în București și Județul Ilfov a atras cele mai mari companii din acest sector, depășind RON 7,7 miliarde de euro în 2017. Ierarhia este completat de județele Cluj (RON 127.8 milioane de euro), Botoșani (56,4 milioane de LEI) și Constanța (RON 50.6 milioane de euro). Top cinci județe generat peste 95 la sută din total cifra de afaceri naționale.

anul Trecut, cifra de afaceri din industria produselor electronice și electronice sectorul comerțului a crescut cu 21 la sută în comparație cu anul 2016, pentru RON 8.35 miliarde de euro, și cu 120% comparativ cu cea înregistrată cu cinci ani în urmă.

The post România’s, electronice și electrocasnice de piață trebuie să depășească 2 miliarde EUR în 2018 apărut pentru prima dată pe Business Review.

România electronice și electrocasnice de piață trebuie să depășească 2 miliarde de EURO în 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *