Moneda națională a româniei cade să proaspăt all-time scăzut față de EURO

DISTRIBUIE

Moneda națională a româniei cade să proaspăt all-time scăzut față de EURO

moneda romaneasca se încadrează mai adânc față de moneda unică Europeană privind vineri ca investitorii incep sa fie tot mai sceptici cu privire la outlook locale și din cauza deteriorarea rapidă a schimburilor comerciale și a balanței de cont curent. Cursul de schimb a crescut cu 0,2 la sută la 4.7569/EURO, Banca Națională a României (BNR) date arată.

în Comparație cu sfârșitul anului 2018, RON a pierdut 2,2 la sută din valoarea acestuia.

miercuri, la cursul de schimb de referință a fost de RON 4.7569/EUR, de asemenea, un tot-timp redus.

Pe piețele valutare, leul a fost tranzacționat joi, când piața românească a fost închis din cauza la o sărbătoare locală, la 4,78/EURO, dar a recuperat o parte din pierderile de astăzi.

Analistii spun lui RON amortizarea se bazează pe mai slabe perspectivele în ceea ce privește România.

„Având în vedere relativa lipsa de profunzime a pieței forex, astfel de mișcări pot apărea de la câteva mari jucători internaționali pentru activități de tranzacționare. În timp ce este evident, de asemenea, de la alte active locale’ nesatisfăcătoare că investitorii au început să fie mai sceptici cu privire la outlook locală, există, de asemenea, unele argumente fundamentale RON de ce ar trebui să fie mai mică, dacă luăm în considerare deteriorarea rapidă a schimburilor comerciale și a balanței de cont curent,” BCR economist-șef Horia Braun-Erdei a spus.

„În acest context, chiar și pentru BNR o depreciere de 2-3 la sută nu este ceva care ar trebui să fie considerat ca fiind contrar orientării politicii, cu toate acestea, banca centrală ar putea într-adevăr doriți pentru a evita obținerea într-o spirală de amortizare-inflația-pierderea încrederii în România, așa că, dacă această tendință se agraveaza se poate obține în mod”, a adăugat el.

Analiștii subliniază că RON amortizarea este mult mai important decât în cazul altor valute regionale.

Unii analiști suspect speculative pariurile impotriva monedei nationale ca banca centrală a redus marge de manevra din cauza unei recente decizii a guvernului de a impune o rata pieței monetare bazate pe taxa pe bănci active.

RON este, de asemenea, pierderea de valoare față de alte monedele majore la nivel global. Dolarul american a câștigat 0,4 la sută la 4.2034 RON.

luni, banca centrală a încercat pentru a ușura presiunea pe RON prin cel de-al doilea depozit de licitație în două săptămâni, de 4,3 miliarde LEI, reducerea excesului de lichiditate din piață.

România este de trei luni de pe piața monetară rata (ROBOR), principalul indicator care stabilește ratele dobânzilor pentru RON debitori în valută, a crescut vineri la 3,11%, 2 luni de mare.

The post România moneda cade să proaspăt all-time scăzut față de EURO appeared first on Business Review.

Moneda națională a româniei cade să proaspăt all-time scăzut față de EURO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *