Banca națională a româniei ține cheia rata dobânzii la 2.5 pct, în conformitate cu așteptările

DISTRIBUIE

Banca națională a româniei ține cheia rata dobânzii la 2.5 pct, în conformitate cu așteptările

Banca Națională a României (BNR), banca centrală din România, a decis marți să mențină monetară rata dobânzii la nivelul de 2,5 la sută, pentru a cincea oară într-un rând, în linie cu așteptările economistilor.

Pe 7 Mai, în 2018, banca centrală a ridicat monetară rata dobânzii la 2,25 la sută la 2,5 la sută, cel mai ridicat nivel din februarie 2015, ca urmare a revizuirea în creștere a prognozei inflației.

„În cadrul reuniunii sale din 8 ianuarie 2019, Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României a hotărât următoarele: pentru a menține rata de politică monetară de la 2,50 la sută pe an; să lase neschimbat la facilitatea de depozit rata la 1,50 la sută pe an, iar rata dobânzii pentru facilitatea de creditare la 3,50 la sută pe an; să mențină nivelurile actuale ale rezervelor minime obligatorii cerință raporturi în lei și pasivelor în valută ale instituțiilor de credit,” banca centrală a declarat într-un comunicat de presă.

banca Centrală decizia a fost așteptat de către economiști.

„nu Ne asteptam la orice rata cheie schimba, dar va fi cu ochii pentru remarcile despre o schimbare în intervalul de confort pentru EUR/RON,” analiștii ING Bank, a declarat într-o notă de cercetare.

România rata anuală a inflației a crescut de la 5,4 la sută în luna Mai și iunie 2018, cea mai mare rata din iunie 2013, dar a incetinit la 3,4% în noiembrie.

curent BNR prognozele de inflație lovind cu 3,5 la sută la sfârșitul anului trecut și 2,9 la sută în decembrie 2019.

The post România banca centrală menține dobânda cheie rata la 2.5 pct, în conformitate cu așteptările apărut pentru prima dată pe Business Review.

Banca națională a româniei ține cheia rata dobânzii la 2.5 pct, în conformitate cu așteptările

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *