România e 3M ROBOR valuri la aproape 2 luni de mare pe mari plăți trimestriale la bugetul de stat și de presiune pe RON

DISTRIBUIE

România e 3M ROBOR valuri la aproape 2 luni de mare pe mari plăți trimestriale la bugetul de stat și de presiune pe RON

Romania este de trei luni de pe piața monetară rata (ROBOR), principalul indicator care stabilește ratele dobânzilor pentru RON debitori în valută, a crescut vineri la 3,11%, cel mai ridicat nivel din 3 decembrie 2018, pe mari plăți trimestriale la bugetul de stat și de presiune pe RON.

miercuri, 3 luni ROBOR a fost de 3,03 la sută.

6 luni ROBOR a crescut cu 3,34 la sută, cel mai ridicat nivel din 18 decembrie.

în Comparație cu sfârșitul anului 2018, 3 luni, indicele a crescut cu 0.09 puncte procentuale, de la 3,02 la sută. La 3 luni ROBOR indicele a ajuns la un nivel record de 0,68 la sută în septembrie 2016.

de la sfârșitul lunii noiembrie, Banca Națională a României a încetat injectarea de lichiditate în piața monetară, printr-o operațiune repo (titluri de stat garantate de creditare a băncilor), o miscare conceput pentru a aborda lipsa de lichiditate – și plafonarea ratelor dobânzilor de pe piață.

Dar în ultimele două săptămâni, BNR a steriliza excesul de lichiditate de pe piață prin depunerea ofertelor, cu scopul de a apăra moneda romaneasca.

creșterea de ratele de pe piața monetară este, în principal din cauza problemelor de lichiditate și de presiune pe RON.

„O/N randamentul implicit ghimpat cu aproape 5 puncte procentuale de mai sus 7.00% pe spate pe mari plăți trimestriale la bugetul de stat, împingând întregul front-end al pieței monetare curba mai mare și care să conducă la o inversiune. De presiune cu capul în EUR/RON este de natură să sprijine bun de plată a dobânzii în front-end înainte,” analiștii ING Bank, spune într-o notă de cercetare a lansat, vineri.

guvernul român a introdus recent o taxă pe activele bancare de 0,3 la sută de la 1 ianuarie 2019, calculat la curent ROBOR 3M-6M nivel.

moneda romaneasca se încadrează mai adânc pe piețele valutare vineri ca investitorii incep sa fie tot mai sceptici cu privire la outlook locale și din cauza deteriorarea rapidă a schimburilor comerciale și a balanței de cont curent.

În dimineața zilei de vineri, RON a fost de tranzacționare la 4.7680/EUR, dar în ziua precedentă, când piața românească a fost închis din cauza la o sărbătoare locală, RON a scăzut la 4,78/EURO.

Analistii spun lui RON amortizarea se bazează pe mai slabe perspectivele în ceea ce privește România.

The post România 3M ROBOR valuri la aproape 2 luni de mare pe mari plăți trimestriale la bugetul de stat și de presiune pe RON apărut pentru prima dată pe Business Review.

România e 3M ROBOR valuri la aproape 2 luni de mare pe mari plăți trimestriale la bugetul de stat și de presiune pe RON

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *