Romania e de 3 luni ROBOR hit-uri proaspete 7 luni scăzut

DISTRIBUIE

Romania e de 3 luni ROBOR hit-uri proaspete 7 luni scăzut

Romania este de trei luni de pe piața monetară rata (ROBOR), principalul indicator care stabilește ratele dobânzilor pentru RON debitori în valută, a refuzat, miercuri, la 2,87%, cel mai scăzut nivel din 7 iunie 2018, pe de ridicat de lichiditate în piață.

marți, 3 luni ROBOR a fost de 2,89%.

6 luni ROBOR a scăzut la 3.20 la sută, cel mai scăzut nivel din iunie 25, 2018.

în Comparație cu sfârșitul anului 2018, 3 luni, indicele a scăzut cu 0,15 puncte procentuale, de la 3,02 la sută. La 3 luni ROBOR indicele a ajuns la un nivel record de 0,68 la sută în septembrie 2016.

de la sfârșitul lunii noiembrie, Banca Națională a României a încetat injectarea de lichiditate în piața monetară, printr-o operațiune repo (titluri de stat garantate de creditare a băncilor), o miscare conceput pentru a aborda lipsa de lichiditate – și plafonarea ratelor dobânzilor de pe piață.

Dar pe luni, BNR a steriliza excesul de lichiditate de pe piață prin intermediul unui depozit de licitație de 12,9 miliarde LEI.

noul declin de ratele de pe piața monetară este în principal ca urmare a rezervelor minime obligatorii perioada.

„ratele de Numerar au reluat o tendință de scădere ca ne apropiem de sfârșitul rezervelor minime obligatorii perioada. Peste noapte randamentele implicite închis în jurul 1.70 la sută, în timp ce mai datată tenori au rămas neschimbate,” analiștii ING Bank, spune într-o notă de cercetare a lansat, miercuri.

guvernul român a introdus recent o taxă pe activele bancare de 0,3 la sută de la 1 ianuarie 2019, calculat la curent ROBOR 3M-6M nivel.

The post România este de 3 luni ROBOR hit-uri proaspete 7 luni scăzut apărut pentru prima dată pe Business Review.

Romania e de 3 luni ROBOR hit-uri proaspete 7 luni scăzut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *