Romania e de 3 luni ROBOR hit-uri proaspete 6 luni scăzut

DISTRIBUIE

Romania e de 3 luni ROBOR hit-uri proaspete 6 luni scăzut

Romania este de trei luni de pe piața monetară rata (ROBOR), principalul indicator care stabilește ratele dobânzilor pentru RON debitori în valută, a refuzat, luni, la 2,94 la sută, cel mai scăzut nivel din iunie 20, în 2018, la mai mare lichiditate în piață.

vineri, 3 luni ROBOR a fost de 2,97 la sută.

6 luni ROBOR stat la 3,28 la sută.

în Comparație cu sfârșitul anului 2017, 3 luni, indicele a crescut cu 0,89 de punct procentual, de la 2,05 la sută. La 3 luni ROBOR indicele a ajuns la un nivel record de 0,68 la sută în septembrie 2016.

de la sfârșitul lunii noiembrie, Banca Națională a României a încetat injectarea de lichiditate în piața monetară, printr-o operațiune repo (titluri de stat garantate de creditare a băncilor), o miscare conceput pentru a aborda lipsa de lichiditate – și plafonarea ratelor dobânzilor de pe piață.

Acest nou declin de ratele de pe piața monetară este în principal din cauza la o mai mare lichiditate din piata, potrivit analistilor.

„ratele de Numerar a scăzut sub rata-cheie și sunt acum, de tranzacționare în jurul valorii de 2.00%, cu o proporționale transmisie în mai tenori care au crescut mai mică între 10 și 20 de puncte de bază. Aceste condiții de acomodare ar trebui să persiste timp de cel puțin actualei perioade de rezervă,” analiștii ING Bank, spune într-o notă de cercetare a lansat luni.

guvernul român a recentlty a introdus o taxă pe activele bancare de 0,3 la sută de la 1 ianuarie 2019, calculat la curent ROBOR 3M-6M nivel.

The post România este de 3 luni ROBOR hit-uri proaspete 6 luni scăzut apărut pentru prima dată pe Business Review.

Romania e de 3 luni ROBOR hit-uri proaspete 6 luni scăzut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *