Romania e de 3 luni ROBOR hit-uri proaspete 6 luni scăzut de 2,92 pct

DISTRIBUIE

Romania e de 3 luni ROBOR hit-uri proaspete 6 luni scăzut de 2,92 pct

Romania este de trei luni de pe piața monetară rata (ROBOR), principalul indicator care stabilește ratele dobânzilor pentru RON debitori în valută, a refuzat marți să 2,92 la sută, cel mai scăzut nivel din iunie 18, în 2018, la mai mare lichiditate în piață.

luni, 3 luni ROBOR a fost de 2,94%.

6 luni ROBOR a scăzut de la 3,27%, cel mai scăzut nivel din 29 iunie 2018.

în Comparație cu sfârșitul anului 2017, 3 luni, indicele a crescut cu 0.87 puncte procentuale, de la 2,05 la sută. La 3 luni ROBOR indicele a ajuns la un nivel record de 0,68 la sută în septembrie 2016.

de la sfârșitul lunii noiembrie, Banca Națională a României a încetat injectarea de lichiditate în piața monetară, printr-o operațiune repo (titluri de stat garantate de creditare a băncilor), o miscare conceput pentru a aborda lipsa de lichiditate – și plafonarea ratelor dobânzilor de pe piață.

Acest nou declin de ratele de pe piața monetară este în principal din cauza la o mai mare lichiditate din piata, potrivit analistilor.

” ratele de Numerar continua să comerțului sub cheie rata lichidității condiții și ne-am putea lovi în curând la facilitatea de depozit de 1,50 la sută,” analiștii ING Bank, spune într-o notă de cercetare a lansat marți.

guvernul român a introdus recent o taxă pe activele bancare de 0,3 la sută de la 1 ianuarie 2019, calculat la curent ROBOR 3M-6M nivel.

piața așteaptă astăzi banca centrală a reuniunii consiliului.

The post România este de 3 luni ROBOR hit-uri proaspete 6 luni scăzut de 2,92 pct apărut pentru prima dată pe Business Review.

Romania e de 3 luni ROBOR hit-uri proaspete 6 luni scăzut de 2,92 pct

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *