Romania e de 3 luni ROBOR hit-uri 7-a săptămână consecutivă mai mare de lichiditate

DISTRIBUIE

Romania e de 3 luni ROBOR hit-uri 7-a săptămână consecutivă mai mare de lichiditate

Romania este de trei luni de pe piața monetară rata (ROBOR), principalul indicator care stabilește ratele dobânzilor pentru RON debitori în valută, a refuzat, miercuri, pentru a treia zi la rând la 3,13 la sută, cel mai scăzut nivel din 9 octombrie, pe mai mare lichiditate din piața monetară.

marți, 3 luni ROBOR a fost de 3,16%.

6 luni ROBOR a scăzut la 3,38 la sută, cel mai scăzut nivel din 5 octombrie.

în Comparație cu sfârșitul anului 2017, 3 luni, indicele a crescut cu 1,08 puncte procentuale, de la 2,05 la sută.

luni, Banca Națională a României a injectat RON 10,2 miliarde de euro (2,2 miliarde de EURO) în piața monetară, printr-o operațiune repo (titluri de stat garantate de creditare a băncilor), o miscare conceput pentru a aborda lipsa de lichiditate – și plafonarea ratelor dobânzilor de pe piață.

Acest nou declin de pe piața monetară ratele se datorează în principal mai mare de lichiditate generate de către banca centrală.

„de Vânzare interes a continuat pe piața monetară, pe îmbunătățirea condițiilor de lichiditate cu cele mai multe curbe de tranzacționare în interiorul 2.50-3.50% coridor. Noi credem că tendința de scădere a ratelor nu este probabil să dureze atâta timp cât Banca Națională va fi atent să nu permită un permanent excedent de lichiditate în piață,” ING Bank, a declarat miercuri, într-o notă de cercetare.

Pe 3 luni ROBOR indicele a ajuns la un nivel record de 0,68 la sută în septembrie 2016.

The post România este de 3 luni ROBOR hit-uri 7-a săptămână consecutivă mai mare de lichiditate apărut pentru prima dată pe Business Review.

Romania e de 3 luni ROBOR hit-uri 7-a săptămână consecutivă mai mare de lichiditate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *