Romania e de 3 luni ROBOR hits 7 luni scăzut de 2.88 pct

DISTRIBUIE

Romania e de 3 luni ROBOR hits 7 luni scăzut de 2.88 pct

Romania este de trei luni de pe piața monetară rata (ROBOR), principalul indicator care stabilește ratele dobânzilor pentru RON debitori în valută, a refuzat, joi, pentru a șasea zi la rând să 2,88 la sută, cel mai scăzut nivel din 7 iunie 2018, pe de ridicat de lichiditate în piață.

miercuri, 3 luni ROBOR a fost 2.90%.

6 luni ROBOR a scăzut la 3,22 la sută, cel mai scăzut nivel din iunie 25, 2018.

în Comparație cu sfârșitul anului 2017, 3 luni, indicele a crescut cu 0,83 puncte procentuale, de la 2,05 la sută. La 3 luni ROBOR indicele a ajuns la un nivel record de 0,68 la sută în septembrie 2016.

de la sfârșitul lunii noiembrie, Banca Națională a României a încetat injectarea de lichiditate în piața monetară, printr-o operațiune repo (titluri de stat garantate de creditare a băncilor), o miscare conceput pentru a aborda lipsa de lichiditate – și plafonarea ratelor dobânzilor de pe piață.

Acest nou declin de ratele de pe piața monetară este, în principal din cauza de ridicat de lichiditate în piață, potrivit analiștilor.

„Banca Națională a României buletin lunar a înregistrat un excedent de lichiditate de LEI la 1,9 miliarde de euro pentru decembrie 2018. Ianuarie este, de obicei, o lună de impresionant bugetul de cheltuieli (de fapt, un excedent bugetar este mult mai tradițională în această lună), deși ratele de piață actuale sugerează că unele cheltuieli a avut loc cel mai probabil în primele zile ale 2019,” analiștii ING Bank, spune într-o notă de cercetare a lansat joi.

guvernul român a introdus recent o taxă pe activele bancare de 0,3 la sută de la 1 ianuarie 2019, calculat la curent ROBOR 3M-6M nivel.

The post România este de 3 luni ROBOR hits 7 luni scăzut de 2.88 pct apărut pentru prima dată pe Business Review.

Romania e de 3 luni ROBOR hits 7 luni scăzut de 2.88 pct

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *