Romania e de 3 luni ROBOR depășește din nou 3 pct, hits 1 luni de mare

DISTRIBUIE

Romania e de 3 luni ROBOR depășește din nou 3 pct, hits 1 luni de mare

Romania este de trei luni de pe piața monetară rata (ROBOR), principalul indicator care stabilește ratele dobânzilor pentru RON debitori în valută, a crescut marți la 3,03 la sută, cel mai ridicat nivel din 24 decembrie 2018, pe mai scăzute de lichiditate în piață.

luni, 3 luni ROBOR a fost de 2,97 la sută.

6 luni ROBOR a crescut la 3.31%, cel mai ridicat nivel din 28 decembrie.

în Comparație cu sfârșitul anului 2018, 3 luni, indicele a crescut cu 0,01 puncte procentuale, de la 3,02 la sută. La 3 luni ROBOR indicele a ajuns la un nivel record de 0,68 la sută în septembrie 2016.

de la sfârșitul lunii noiembrie, Banca Națională a României a încetat injectarea de lichiditate în piața monetară, printr-o operațiune repo (titluri de stat garantate de creditare a băncilor), o miscare conceput pentru a aborda lipsa de lichiditate – și plafonarea ratelor dobânzilor de pe piață.

Dar în ultimele două săptămâni, BNR a steriliza excesul de lichiditate de pe piață prin depunerea ofertelor, cu scopul de a apăra moneda romaneasca.

creșterea de ratele de pe piața monetară este, în principal din cauza problemelor de lichiditate.

” Astăzi este ultima zi a actualei rezervelor minime obligatorii perioada, cu o noapte de tranzacționare în jurul valorii de 2.00% deoarece acoperă două zile având în vedere că mâine este o sărbătoare în România. Mai tenori corectat un pic mai mic după susținută mișcare ascendentă din zilele precedente. Cu FX testarea de noi maximele de zi, piața ar putea vedea mai mult ca un „buy the dip”, mai degrabă decât un mod fundamental condus de corecție,” analiștii ING Bank, spune într-o notă de cercetare a lansat marți.

guvernul român a introdus recent o taxă pe activele bancare de 0,3 la sută de la 1 ianuarie 2019, calculat la curent ROBOR 3M-6M nivel.

The post România este de 3 luni ROBOR depășește din nou 3 pct, hits 1 lună mare appeared first on Business Review.

Romania e de 3 luni ROBOR depășește din nou 3 pct, hits 1 luni de mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *