Romania e de 3 luni ROBOR continuă să scadă, hit-uri de 7 luni a scăzut de la 2,9 pct

DISTRIBUIE

Romania e de 3 luni ROBOR continuă să scadă, hit-uri de 7 luni a scăzut de la 2,9 pct

Romania este de trei luni de pe piața monetară rata (ROBOR), principalul indicator care stabilește ratele dobânzilor pentru RON debitori în valută, a refuzat, miercuri, pentru a cincea zi la rând până la 2.90 la sută, cel mai scăzut nivel din iunie 15, în 2018, la mai mare lichiditate în piață.

marți, 3 luni ROBOR a fost de 2,92%.

6 luni ROBOR a scăzut la 3,23 la sută, cel mai scăzut nivel din 28 iunie 2018.

în Comparație cu sfârșitul anului 2017, 3 luni, indicele a crescut cu 0.85 punct procentual, de la 2,05 la sută. La 3 luni ROBOR indicele a ajuns la un nivel record de 0,68 la sută în septembrie 2016.

de la sfârșitul lunii noiembrie, Banca Națională a României a încetat injectarea de lichiditate în piața monetară, printr-o operațiune repo (titluri de stat garantate de creditare a băncilor), o miscare conceput pentru a aborda lipsa de lichiditate – și plafonarea ratelor dobânzilor de pe piață.

Acest nou declin de ratele de pe piața monetară este în principal din cauza la o mai mare lichiditate din piata, potrivit analistilor.

” Guvernatorul Isărescu nu a abordat un potențial taie în rezervele minime obligatorii, ieri, la un briefing de presă. Cu toate acestea, au existat comentarii cu privire dezavantajul tendință în ratele ROBOR, menționând că nivelurile actuale sunt în linie cu tendința generală a inflației și, astfel, sugerând că banca centrală este confortabil cu evoluțiile actuale,” analiștii ING Bank, spune într-o notă de cercetare a lansat, miercuri.

guvernul român a introdus recent o taxă pe activele bancare de 0,3 la sută de la 1 ianuarie 2019, calculat la curent ROBOR 3M-6M nivel.

The post România este de 3 luni ROBOR continuă să scadă, hit-uri de 7 luni a scăzut de la 2,9 pct apărut pentru prima dată pe Business Review.

Romania e de 3 luni ROBOR continuă să scadă, hit-uri de 7 luni a scăzut de la 2,9 pct

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *