Romania e de 3 luni ROBOR se apropie din nou de 3 pct

DISTRIBUIE

Romania e de 3 luni ROBOR se apropie din nou de 3 pct

Romania este de trei luni de pe piața monetară rata (ROBOR), principalul indicator care stabilește ratele dobânzilor pentru RON debitori în valută, a crescut, luni, la 2,97 la sută, cel mai ridicat nivel din 4 ianuarie, pe mai scăzute de lichiditate în piață.

vineri, 3 luni ROBOR a fost de 2,93%.

6 luni ROBOR a crescut de la 3,28 la sută, cel mai ridicat nivel din 7 ianuarie.

în Comparație cu sfârșitul anului 2018, 3 luni, indicele a scăzut cu 0,05 puncte procentuale, de la 3,02 la sută. La 3 luni ROBOR indicele a ajuns la un nivel record de 0,68 la sută în septembrie 2016.

de la sfârșitul lunii noiembrie, Banca Națională a României a încetat injectarea de lichiditate în piața monetară, printr-o operațiune repo (titluri de stat garantate de creditare a băncilor), o miscare conceput pentru a aborda lipsa de lichiditate – și plafonarea ratelor dobânzilor de pe piață.

Dar lunea trecută, BNR a steriliza excesul de lichiditate de pe piață prin intermediul unui depozit de licitație de 12,9 miliarde LEI.

creșterea de ratele de pe piața monetară este, în principal din cauza problemelor de lichiditate.

„O răsturnare de o săptămână depozit de licitație de la BNR nu este de natură să genereze cererea de mult dar cel puțin s-ar putea semnala băncilor centrale poziție împotriva curent excedent de lichiditate de context,” ING Bank analistii spun într-o notă de cercetare a lansat luni.

guvernul român a introdus recent o taxă pe activele bancare de 0,3 la sută de la 1 ianuarie 2019, calculat la curent ROBOR 3M-6M nivel.

The post România este de 3 luni ROBOR se apropie din nou de 3 pct apărut pentru prima dată pe Business Review.

Romania e de 3 luni ROBOR se apropie din nou de 3 pct

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *