Românilor avere a crescut la mai mult de 21 000 EUR pe cap de locuitor în acest an, dar rămâne sub nivelul pre-criză

DISTRIBUIE

Românilor avere a crescut la mai mult de 21 000 EUR pe cap de locuitor în acest an, dar rămâne sub nivelul pre-criză

bogăția de gospodăriile din românia a crescut la RON 98,900 (aproximativ EUR 21,200) pe cap de locuitor în cel de-al doilea trimestru al acestui an, la mai mare a prețurilor imobiliare, dar rămâne mai mic decât nivelul pre-criză, potrivit unui raport asupra stabilității financiare publicat de banca centrală.

În iunie, averea totală din gospodăriile românești, inclusiv bunuri imobiliare și a activelor financiare, a fost RON 1,929 miliarde EUR (415 miliarde de euro).

„avuția netă a populației a urmat trendul ascendent (…), în creștere cu aproximativ 8 la sută în al doilea trimestru al anului 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, ca urmare a creșterii în real estate holdings (+9 la sută), dar, de asemenea, ca urmare a avansului de active financiare (+3 la sută). Metode de investiții a populației de a evidenția necesitatea de a diversifica investițiile, ca cea mai mare pondere în active din acest sector este organizat de depozite și numerar (40 la sută, în iunie 2018),” banca centrală a spus.

avuția netă din gospodăriile românești sunt acum la cel mai înalt nivel din 2008, când a depășit RON 2.000 de miliarde de euro.

Acest raport este similar unui recent raport publicat de Credit Suisse – „Avere la nivel Mondial 2018” raportul.

analistii Credit Suisse spun Românii adulți au o avere totală de USD 659 miliarde de euro (sau USD 42,282 per adult) în 2018, bazate pe național bilanțurile de uz casnic (HBS) sau sondaje de uz casnic.

Dar de „regresie estimează”, folosind probabil corelat variabile, România bogăția totală este considerat mult mai mici – de USD 317 miliarde de euro (sau USD 20,321 per adult) – o valoare similară cu a băncii naționale a româniei calcule.

Dar există diferențe uriașe între Români cu privire la avere, conform Credit Suisee studiu. 62 la sută din adulții români dețin mai puțin de 10.000 USD în active (financiare sau non-financiare), în timp ce 35,4 la sută propria valoare cuprinsă între 10.000 și 100.000 USD, și cu 2,5 la sută, cu o valoare cuprinsă între 100.000 și 1 milion de DOLARI.

Doar 0,1 la sută dintre Români sunt destul de bogat ca să dețină active de mai mult de 1 milion de DOLARI, potrivit Credit Suisse.

având în Vedere bogăția de oameni, România are o situație similară cu Mexic (65.7% au mai puțin de 10.000 de DOLARI în active, cu 0,1 la sută sunt milionari) și Africa de Sud (63,7 la sută mai puțin decât 10.000 USD, cu 0,1 la sută mai mult de 1 milion USD).

în Conformitate cu banca națională a româniei, default risc pentru consumatorii casnici este pe o tendință de creștere.

„riscul de Nerambursare pentru creditele acordate sectorului privat rămâne ridicat, pentru consumatorii casnici, în special, și este prevăzut să se intensifice în perioada următoare. (…) un an probabilitate de default pentru consumatorii casnici este estimat să crească în următoarele 12 luni, atât pentru creditele pentru locuințe (+0.35 puncte procentuale) și de credit de consum (+cu 0,85 puncte procentuale),” raportul indică.

post Românilor avere a crescut la mai mult de 21 000 EUR pe cap de locuitor în acest an, dar rămâne sub nivelul pre-criză a apărut mai întâi pe Business Review.

Românilor avere a crescut la mai mult de 21 000 EUR pe cap de locuitor în acest an, dar rămâne sub nivelul pre-criză

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *