Românii sunt printre cei mai fericiți turiști să își găsească un compatriot în străinătate

DISTRIBUIE

Românii sunt printre cei mai fericiți turiști să își găsească un compatriot în străinătate

Majoritatea Românilor care pleacă în țări străine sunt fericiți să se întâlnească compatriot, potrivit unui sondaj realizat la nivel global de momondo. Un sfert dintre ei sunt încântați să aud de limba lor în alte țări, un nivel de entuziasm găsit doar la Spanioli.

echipa Din spatele gratuit de călătorie la nivel mondial motor momondo.ro a fost curios în legătură cu primul moment în care Românii au când vor auzi limba lor vorbită în străinătate. Fie că se întâmplă pe străzile din marile capitale Europene, în aparent mai puțin populare orașe, sau în destinații exotice de pe alte continente, momondo.ro specialiștii dezvăluie cum Romanii reacționa când se întâlnesc cu colegii lor într-un asemenea context.

Potrivit momondo studiu realizat la nivel global, Românii sunt printre cele mai vesele cazare de calitate la trecerea lor colegi. Mai mult de un sfert (26%) dintre Români sunt încântați să aud de limba lor și de a intra cu ușurință Românii se întâlnesc atunci când călătoresc. Același nivel de entuziasm este dat de către Spanioli (27 la sută), fiind, împreună cu Romani, cele mai comunicativ călătorii în Europa atunci când traversează drumurile lor cu oameni din propria lor țară.

“Pentru mai multe Românii, calatoriile au devenit din ce în ce mai accesibile, fie de studiu, de muncă, de a începe o nouă viață sau de a petrece o vacanță. Cu fiecare călătorie, cu toate acestea, avem posibilitatea de a observa mai atent la alte culturi și, în plus, propria noastră cultură și elementele specifice care ne e dor. Aproape peste tot pe unde au călătorit, Romanii cunosc alti Romani, pe care puțini par să-i surprindă în prezent, și, de fapt, mai multe persoane și mai mult vă bucurați de ele și să le oprească de la drum pentru a schimba câteva cuvinte cu ei,”, a spus Mircea Giurca, momondo reprezentant în România.

La polul opus, cei din nord culturi sunt mai puțini oameni care îndrăznesc să înceapă un dialog spontan cu persoane de aceeași naționalitate: Finlandezii (9%), Suedezii (11 la sută), Norvegienii (13 la sută).

Mult mai puțini sunt Românii care preferă să evite colegii lor călătorii atunci când călătoresc (3%) sau să începi să vorbești mai încet sau într-o altă limbă (5 la sută).

În schimb, 29% dintre Romani mai puțin confortabil pentru a începe o conversație sunt deschise pentru a avea o conversație cu alți turiști români numai dacă-l inițieze. În același timp, o a treia reacție des întâlnită de către turiștii români este pur și simplu să zâmbească ceilalți cu care împărtășesc aceeași limbă, fără a fi necesar a începe o discuție.

Acest studiu a fost realizat online, în 2018, la momondo inițiativă în rândul utilizatorilor din România și alte 25 de țări din întreaga lume cu acces la Internet. Cercetare pe români obiceiurile de călătorie se bazează pe răspunsurile a aproximativ 1.000 de respondenți din întreaga țară, bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani.

The post Românii sunt printre cei mai fericiți turiști să își găsească un compatriot în străinătate appeared first on Business Review.

Românii sunt printre cei mai fericiți turiști să își găsească un compatriot în străinătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *