Turiști români a petrecut mai mult de 40 de milioane de EURO în stațiunile de pe Ajunul Anului Nou

DISTRIBUIE

Turiști români a petrecut mai mult de 40 de milioane de EURO în stațiunile de pe Ajunul Anului Nou

Date din Turismul românesc Proprietarii de Afaceri’ Federation (FEDERAȚIA) arată că peste 166,000 turiști români petrecut revelionul în stațiunile din țară – cu 4,5 la sută mai mult decât în anul anterior, și au cheltuit peste 40 de milioane de EURO, un 8.5 la sută creștere față de anul trecut, de vacanță.

principalele motive pentru creștere atât a numărului de turiști și la sumele cheltuite au fost de o mai mare putere de cumpărare și introducerea de vouchere de vacanță pentru angajații din sectorul public, care a compensat lipsa de zăpadă în unele stațiuni.

„Ca întotdeauna, România rămâne principala alegere de vacanță pentru turiștii români. Cazare la prețuri accesibile, produsele alimentare, care este mai ieftin decât în orice competiție destinație externă și de faptul că voucherele de vacanță au fost distribuite pentru prima dată a condus la creșterea numărului de turiști în stațiunile locale. Pe de altă parte, chiar dacă încă nu a devenit o importantă destinație internațională, precum ne-am dori cu toții, mai mult și mai mulți turiști străini au început să se uite la România, atunci când planificarea pentru vacanta de Anul Nou”, a spus Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al IMM.

Cele mai mari vânzări pentru revelion au fost înregistrate în turismul rural – 57.000 de turisti au petrecut noaptea în pensiuni, deși numărul a fost de 1,7 la sută mai mic decât anul trecut. Acești turiști, de asemenea, a petrecut cel mai mult timp în concediu – de până la cinci nopți.

Mai mult de 28.000 de Români au ales stațiunile balneare pentru vacanța lor – un număr similar cu cel înregistrat anul trecut.

statiuni Montane a văzut o creștere a numărului de turiști români în acest an – 37 000 de oameni și-au petrecut revelionul în aceste domenii, adică 2,7 la sută mai mult decât anul trecut.

Cea mai mare creștere a fost înregistrată pentru Anul Nou oferte de hoteluri în orașe mari din românia, unde peste 42.000 de oameni a petrecut un minim de două nopți – o 16,5 la sută majorare comparativ cu anul trecut.

în ceea ce privește costurile de sărbătorile de Anul Nou, un 4 la sută creștere a fost înregistrată în comparație cu anul trecut, chiar dacă elemente, cum ar fi utilități și salariile au crescut cu până la 25% în 2018. Diferența a fost compensată de scăderea TVA-ului precum și de scăderea hotel profiturile.

pentru IMM datele arată că Românii au cheltuit mai mult de 40 de milioane de EURO pentru Anul Nou pachete în țară – un 8.5 la sută creștere față de anul trecut.

Cele mai populare destinații au fost Valea Prahovei, Poiana Brașov, Păltiniș, Rânca, Straja, Calimanesti, Felix și tradiționale rurale zone precum Bran-Moieciu, Maramures sau Bucovina.

Românii care au ales să-și petreacă vacanța de iarnă în străinătate a trebuit să aleagă între stațiunile de schi, city break-uri în orașe Europene și destinații exotice. Chiar dacă au avut mai multe zile libere, numai 10.500 de turiști români folosit agențiile de turism pentru a organiza Anul Nou vacanțe în străinătate.

 

post turiști români a petrecut mai mult de 40 de milioane de EURO în stațiunile de pe Ajunul Anului Nou apărut pentru prima dată pe Business Review.

Turiști români a petrecut mai mult de 40 de milioane de EURO în stațiunile de pe Ajunul Anului Nou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *