Echipa româniei Cariera de Autobuz câștigă premiul UE pentru antreprenoriat social

DISTRIBUIE

Echipa româniei Cariera de Autobuz câștigă premiul UE pentru antreprenoriat social

Cariera de Autobuz, o echipă de români antreprenori sociali, câștigat de câștigat European Social Innovation Competition (EUSIC), lansată de Comisia Europeană cu sprijinul Ashoka. Echipa româniei vor împărți un premiu de 50.000 EUR pentru a-și dezvolta ideile de antreprenoriat social.

Cariera de Autobuz propune o rețea de orientare profesională pentru tinerii din zonele urbane și rurale pe care sunt afectate de șomaj și de declin demografic.

În scopul de a corecta această situație, inițiatorii plan pentru a dota un autobuz interactiv, care combină tehnologii inovatoare și comunicare directă.

echipa va călători în zone îndepărtate și de a oferi tinerilor cu abilități profesionale necesare pentru a stimula capacitatea lor de inserție profesională.

concept a fost dezvoltat de Armina Sîrbu, fondator al Spărgător de gheață orientare în carieră comunitate, și Dragoș Belduganu, Cap de Implicare Socială la Scoala de Valori.

„am simțit proiectul nostru a meritat să câștige. Ne-a ajutat că au fost și alți Români în cameră, care părea să înțeleagă mai bine ce Cariera de Autobuz ar putea însemna pentru sate. Orientarea în carieră este ceva ce am pierdut atunci când am fost un copil crescut într-un oraș mic. Aventura noastră este doar la început și va trebui să lucreze cu alte organizații și instituții să aibă o multiplicare a impactului. EUSIC este o gură de aer proaspăt adus în România, în cazul în care inovarea socială este un subiect nou”, spune Armina Sîrbu.

Trei social European, antreprenorii vor împărți premiul, inclusiv HeritageLab (Slovenia) și Ulisse (Italia).

EUSIC avut 729 semnat de proiecte, dintre care 30 au fost selectate pentru semifinale. După o serie de activități specifice de formare în domeniul dezvoltării afacerilor și participarea la inovarea socială mentorat academia a avut loc în Cluj-Napoca, zece finaliste au fost selectate, dintre care 3 au fost declarate câștigătoare.

concursul este organizat de către Comisia Europeană, cu sprijinul Nesta, Kennisland, Rețeaua Europeană de Laboratoare Vii, Ashoka și Scholz & Prieteni.

posta romana Cariera echipa de Autobuz câștigă premiul UE pentru antreprenoriat social a apărut mai întâi pe Business Review.

Echipa româniei Cariera de Autobuz câștigă premiul UE pentru antreprenoriat social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *