Română firme de stat Hidroelectrica și Nuclearelectrica lovit de noul guvern măsură

DISTRIBUIE

Română firme de stat Hidroelectrica și Nuclearelectrica lovit de noul guvern măsură

Două majore energetice de stat producătorilor din România, Hidroelectrica și Nuclearelectrica, riscul de a fi lovit de un nou guvern sprijinit de măsura în care impune o mare parte din producția lor să fie vândute pentru consumatorii casnici la 5 la sută acoperiți de profit.

în Conformitate cu un regulament nou proiect lansat de către române de reglementare în domeniul energiei (ANRE), controlată de guvern, furnizorii de energie electrică pe piața reglementată (gospodării) – Hidroelectrica și Nuclearelectrica – vor fi obligați să vândă energie electrică la un soclu de profit de 5%.

în Plus, cele două companii vor trebui să își reducă ponderea producției vândute pe piața privată ca autoritatea de reglementare să impună o cotă mai mare de ieșire pentru a fi vândute pe piața reglementată.

în Ciuda liberalizării în sectorul întreprinderilor și gospodăriilor piață, ANRE vrea să reintroducă prețurilor reglementate în detrimentul celor două companii de stat.

Cele două companii sunt obligați să-și vândă energie electrică din producția proprie sau de la piață.

Acesta este un nou guvern sprijinit de măsură care lovește tare firme de energie din România. Un recent proiect impune la orice companie care are o licență pentru energie electrică sau de distribuție a gazelor naturale să plătească 2% impozit pe cifra de afaceri pentru anul 2018 să Energetic Național Autoritatea de Reglementare (ANRE).

De 20 februarie, toți titularii de licență vor trebui să prezinte o estimare a lor 2018 cifra de afaceri din activitățile legate de energie ANRE.

în Cazul în care companiile termenul,, 2 la sută din impozitul va fi aplicat la întreaga lor cifra de afaceri, nu doar la suma rezultată din energie.

Plata se va face în 20 de zile de la data la care facturile sunt emise de ANRE în conturile lui.

metodologia constată că 2 la sută din impozitul va fi plătit de către companiile străine, atâta timp cât ei dețin licența de la ANRE pentru a opera în sectorul energiei electrice sau al gazelor naturale.

titularii de Licențe a căror impozitare va depăși 5.000 LEI va fi capabil să plătească rate în tranșe trimestriale.

guvernul a introdus impozitul pe neașteptate înainte de Crăciun, prin Ordonanță de Urgență 114/2018, fără a permite vreo dezbatere publică cu privire la propuneri.

Până acum, energia titularii de licențe a plătit un impozit mai mic de 0,1 sau 0,2 la sută din cifra de afaceri a ANRE, astfel încât noua taxă va fi de 10 la 20 de ori mai mare pentru cei implicați în energie electrică și gaze naturale de afaceri. Cei activi în domeniul energiei termice va plăti doar o taxă de 0,1% din 2018 cifra de afaceri – aceasta include companii precum ELCEN sau RADET. Cu toate acestea, ELCEN produce, de asemenea, de energie electrică, ceea ce înseamnă că va plăti un 2 la sută din impozitul pe activitățile respective.

 

posta romana firme de stat Hidroelectrica și Nuclearelectrica lovit de noul guvern măsură apărut pentru prima dată pe Business Review.

Română firme de stat Hidroelectrica și Nuclearelectrica lovit de noul guvern măsură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *