Industrie petrolieră românească asociația spune că bugetul de stat va pierde bani în 2019 datorează impozite mai mari

DISTRIBUIE

Industrie petrolieră românească asociația spune că bugetul de stat va pierde bani în 2019 datorează impozite mai mari

O industrie petrolieră românească asociația avertizează că bugetul de stat va colecta mai puțini bani în 2019, ca urmare a creșterii impozitelor impuse de guvern ca firmele din sector se pregătește să-și reducă producția și investițiile, și să înghețe ocuparea forței de muncă.

„membrii Noștri se așteaptă la o reducere a taxelor plătite la bugetul de stat cuprinse între 30% și 60%, în funcție de modelul de afaceri al fiecărei companii,” a română a companiilor de Explorare și Producție petrolieră (ROPEPCA), a declarat, miercuri, într-un comunicat de presă.

Bazat pe ultimul an de producție, bugetul de stat va pierde în jur de 2 miliarde de LEI (mai mult de 400 EUR, la cursul de schimb actual) în 2019, comparativ cu anul 2018, potrivit asociației.

are nevoie Disperată de bani pentru a-și finanța creșterea cheltuielilor, guvernul a introdus recent o taxă pe activele bancare de 0,3 la sută de la 1 ianuarie 2019, și acoperiți de retail si corporate prețului la gaze de la 68 RON/Mwh.

De asemenea, guvernul a impus taxe speciale de 2 la sută din cifra de afaceri pe firme de energie și de 3% pe companii de telecomunicații.

guvernul nu a lansat până acum un proiect de buget pentru anul 2019 și mulți experți spun că nu are bani pentru a-și finanța creșterea cheltuielilor privind funcționarilor publici salariile și pensiile.

După primele 11 luni din 2018, deficitul public a fost de RON 26 miliarde de euro (5,6 miliarde EUR), sau 2,74 la sută din PIB-ul estimat. Deficitul pentru tot anul 2018 nu a fost încă lansat, dar unii oficiali au spus că nu a încălcat bugetul Uniunii Europene plafonul de deficit de 3 la sută din PIB.

Comisia Europeană a stabilit recent că România nu a luat nici o acțiune eficientă ca răspuns la recomandarea Consiliului din iunie, iar acum propune o recomandare revizuită de o ajustare structurală anuală de cel puțin 1 la sută din PIB în 2019.

 

posta romana ulei de asociația industriei spune că bugetul de stat va pierde bani în 2019 datorează impozite mai mari appeared first on Business Review.

Industrie petrolieră românească asociația spune că bugetul de stat va pierde bani în 2019 datorează impozite mai mari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *