Guvernul român să ia 1,1 miliarde de EURO din profiturile băncilor prin „lăcomia fiscale”

DISTRIBUIE

Guvernul român să ia 1,1 miliarde de EURO din profiturile băncilor prin „lăcomia fiscale”

guvernul româniei va avea în acest an aproape de 5,3 miliarde LEI din profiturile băncilor prin noile impuse taxe pe bunuri, cum va fi calculat și plătit trimestrial, potrivit Business Review calcule bazate pe datele oficiale și declarații.

guvernul român a introdus recent o taxă pe activele bancare de 0,3 la sută de la 1 ianuarie 2019, calculat la curent ROBOR 3M-6M nivel.

săptămâna Trecută, Darius Valcov un consilier special al prim-ministrului și aproape siguri de șeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat că impozitul pe bunurile vor fi calculate și plătite trimestrial.

media ROBOR valoare în ultimele trei luni din 2018 a stat la 3,17 la sută pe an, ceea ce corespunde unei 0,3 la sută comision bancar. Impozitul este aplicat trimestrial, anual rata de impozitare este de 1,2 la sută.

În septembrie 2018, activele totale ale băncilor locale s-au ridicat RON 445.2 miliarde de euro, potrivit datelor băncii centrale.

La acest nivel, noua taxa va avea 5,3 miliarde LEI (1,1 miliarde EURO) de la bănci în acest an, dar valoarea activelor, probabil, a crescut în ultimul trimestru al anului trecut.

valoarea de impozitare este aproape de valoarea de profiturile acumulate de băncile din românia a înregistrat, anul trecut.

Cele 35 de bănci care operează în România au înregistrat, în primele nouă luni din 2018 cel mai mare profit în ultimul deceniu, în calitate îmbunătățită a cererii de credite, combinate cu un nivel scăzut ratele NPL au stimulat veniturile, datele băncii centrale a arătat în noiembrie.

rentabilitatea activelor (ROA)-cheie de index a crescut cu 29 la sută în luna septembrie 2018, comparativ cu luna septembrie 2017, la 1,76 la sută, cel mai ridicat nivel din septembrie 2008, potrivit băncii centrale seria consultat de către Business Review.

ROA este calculat prin împărțirea anuală a profitului net de medie total active, iar acest lucru înseamnă că băncile românești au înregistrat un profit total de RON de 5,8 miliarde de euro (1,2 miliarde de EURO) în ianuarie-septembrie 2018, în termeni anuali, în conformitate cu Banca Transilvania.

Acest lucru înseamnă că impozitul pe bunurile vor dura aproximativ 91 la sută din profiturile acumulate de băncile locale, potrivit BR calcule.

Dar unele bănci vor fi mai afectate decât altele, la fel de multe bănci importante postat profituri mari anul trecut, în timp ce unele bănci mai mici au avut profituri mai mici sau chiar pierderi.

pe Baza bilanțului băncilor înregistrate în primele 9 luni ale anului trecut, noua taxă va fi mai mică decât jumătate din profiturile de la BCR sau BRD și aproape 50 la sută din profitul total al Băncii Transilvania, într-un clauzei ceteris paribus.

săptămâna Trecută, principalele bănci din România au reacționat la noile taxe impuse de guvern pentru acest an, spunând că aceste măsuri vor avea un impact enorm asupra activității de creditare și pe întreaga economie.

șefii principalelor bănci a declarat că noile taxe de risc generatoare de „o furtună perfectă” în economie, ca și planurile de investiții vor fi înghețate, activitatea de creditare va încetini și mai multe companii vor lupta pentru a supraviețui.

Unele bănci au acuzat guvernul de “profit naționalizare” prin acest nou impozit.

The post guvernul român să ia 1,1 miliarde de EURO din profiturile băncilor prin „lăcomia fiscale” appeared first on Business Review.

Guvernul român să ia 1,1 miliarde de EURO din profiturile băncilor prin „lăcomia fiscale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *